Pozorište

Neki to vole vruće na Danima komedije u Jagodini

Foto: Nikola Milosavljević/Studio Brada
Predstava niškog teatra "Neki to vole vruće", rađena po istoimenom filmu, u režiji Aleksandra Marinkovića, biće izvedena u okviru Festivala "Dani komedije" u Jagodini u subotu 25. marta od 20 sati.

Inspiracija za ovaj komad bio je istoimeni film iz 1959. godine u kome naslovnu ulogu tumačilila legendarna Merlin Monro.

Kako je ranije istakao reditelj predstave Aleksandar Marinković , koji tumači i jednu od vodećih uloga ovo je omaž istoimenom filmu na kome je dugo radio. „Moj mjuzikl je panagirik mojoj omiljenoj filmskoj komediji, veličanstvenom glumačkom triju i slavnom reditelju“, kazao je Marinković.

Mjuzikl je bio veliki izazov i za same glumce, a Dragana Mićalović (Puslica) je inspiraciju za svoju ulogu pronašla u rečenici  koja se pripisuje slavnoj Merlin. „Ja sam dobra ali nisam anđeo. Grešna sam ali nisam đavo, ja sam samo jedna devočica u velikom svetu koja želi da nađe nekog koga će da voli“ i time zaintrigirala publika koja iznova puni sale.

U mjuziklu igraju i Jasminka Hodžić, Uroš Milojević, Danilo Petrović, Jovan Krstić, Stefan Mladenović, Bratislava Milić i Maja Dejanović, a na sceini će biti i veliki broj horista, plesača i članova orkestra.

Podsetimo, ovaj mjuzikl je do sada bio izveden na nekoliko festivala − Sofijskom festivalu mjuzikla, Barski ljetopis i 31. Danima Zorana Radmilovića, gde je ocenjen kao najbolja predstava po izboru publike sa prosečnom ocenom 9.91.

Oni koji do sada nisu imali priliku da ga pogledaju, ili žele da to učine ponovo, imaće prilike 21. aprila kada se izvodi na sceni Narodnog pozorišta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Osvajaci
Za 2 minuta

Dusa Kad Izneveri

Osvajaci
Regata
Za 6 minuta

Andrea

Regata
Patti Smith Group
Za 10 minuta

Because the Night

Patti Smith Group
Emerson, Lake & Palmer
Za 13 minuta

C'est La Vie

Emerson, Lake & Palmer
E Play
Za 17 minuta

Aut

E Play

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend