Pozorište

Niški lutkari igraju za najmlađe na otvorenom, komad “Dobro jutro, laku noć” u četvrtak na platou ispred Narodnog pozorišta

Foto: Arhiva Pozorišta lutaka
U okviru Evropske nedelje mobilnosti u četvrtak 22. septembra u 16 sati na platou ispred Narodnog pozorišta biće izvedena lutkarska predstava "Dobro jutro, laku noć" namenjan najmlađima. Iste sedmice u okviru redovnog repertoara Pozorišta lutaka na programu su još dve predstave "Tri praseta" i "Princeza na zrnu graška".

Nišli lutkari će najmlađoj publici prirediti doživljaj na otvorenom izvođenjem predstave “Dobro jutro, lau noć” i time uzeti učešća u obeležavanju “Dana bez automobila” u okviru “Evropske nedelje mobilnosti”.

Predstava je sačinjena od bajki “Nosorog i njegova dobra vila“ i “Mister Krokodil“ engleskog glumca i pripovedača Donalda Biseta, koje ističu etičke vrednosti važne za odrastanje– prijateljstvo, ljubav i pravičnost. Režiju potpisuje Todor Valov, a uloge tumače Stanislava Joković, Srđan Miljković i Jelena Đorđević.

Mali gledaoci će iste sedmice moći da pogledaju još dve predstave sa redovnog repertoara. Komad “Tri praseta”  na  programu je u četvrtak 22. septembra od 18 sati na matičnoj sceni Pozorišta lutaka.

“Priča o drugarstvu, ljubavi i zajedništvu prikazana je kroz doživljaje tri praseta čije bezbrižne živote ometa zloćudni i proždrljivi vuk. U nameri da mu doskoče, jedno prase gradi kuću od slame, drugo od pruća, a treće od cigala. Kućice od slame i pruća vuk uspeva da poruši, ali treća je bila preveliki zalogaj čak i za njega. Srećni i bezbrižni, ali mnogo oprezniji, prasići nastavljaju da žive u slozi”, navodi se opisu predstave.

Predstavu je režirao Zoran Lozančić, a uloge tumače: Svetlana Mihajlović, Tatjana Milenković, Dejan Gocić i Slobodan Miljković.

Krajem sedmice na matičnoj sceni Pozorišta lutaka biće izvedena još jedna predstava “Princeza na zrnu graška” koja je nedavno i nagrađena na festivalu u Podgorici.

Predstavaje rađena po istoimenoj bajci Hansa Kristijana Andersona u režiji Davora Dragojevića. Pozorišna adaptacija se od originalne bajke razlikuje se po tome što su uvedena još dva nova lika.

Komad  je premijerno izveden na sceni Pozorišta lutaka maja pošle godine, a uloge tumače: Biljna Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 2 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 59 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 56 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 51 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend