Pozorište

Palilulcima na dar – pozorišna predstava Zana Zamfirović

Foto: Treća polovina
U Velikoj sali Niškog kulturnog centra, u subotu od 19h biće izvedena pozorišna predstava Zana Zamfirović. Predstava je rađena po tekstu Stevana Sremca, u adaptaciji Miroljuba Rikija Nedovića i režiji Ivane Nedović.

Autori predstave su odlučili da poznato delo srpske književnosti izmeste iz originalnog vremena i smeste u 21. vek.  Te su u skladu sa vremenom u kome je smeštena, junaci Sremčevog dela dobili i nova zanimanja, pa tako Mane umesto kujundžija, postaje auto mehaničar, a Hadži Zamfir umesto adžije, ministar.

U ulozi Zane Zamfirović našla se Jana Savić, dok je njen partner u predstavi Petar Ilić koji tumači lik Maneta. Ulogu Zamfira tumači Božidar Pešić, a čuvenu tetka Doku igra Aleksandra Ranđelović. Srđanu Simiću poverena je uloga Manulaća.

Anđela Spasić igra Tašanu, Natalija Ranđelović Tasku, Anđela Ljubić tumači lik Vaske, dok Kalinu igra Jovana Denić. Kote i Pote, Manetovi šergti su Miloš Mitrović i Pavle Ilić, dok Veljko Miljić igra Milančeta. Pavlu Anđelkoviću poverena je dvostruka uloga Riske i Stavre.

Predstavom “Zana Zamfirović“ pozorište mladih “Treća polovina” obeležilo je jubilej – 40 godina rada, oktobra 2019. godine. Premijera je izvedena kraj čuvene Palilske česme u istoimenj opštini. Ideju da se Zana igra na otvorenom pokrenulo je Udruženje za očuvanje tradicije i ulepšavanje Palilule “Sokak“.

Komad se izvodi u subotu kao deo obležavanja gradske slave i nastavak Palilulske večeri, na dar svim Nišlijamai onima koji se tako osećaju. Ulaz je besplatan, a broj mesta je ograničen.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kovacs
Za 1 minut

Diggin

Kovacs
Meg Myers
Za 4 minuta

Running Up That Hill

Meg Myers
Kurt Maloo
Za 8 minuta

Day of the Man With a Heart of Gold

Kurt Maloo
Honne
Za 12 minuta

What Would You Do (feat. Pink Sweat)

Honne
Chvrches
Za 15 minuta

How Not to Drown (feat. Robert Smith)

Chvrches

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend