Pozorište

“Patkica Žutkica” i “Cveće male Ide” ove nedelje na repertoaru Pozorišta lutaka

Foto: Pozorište lutaka
Na repertoaru Pozorišta lutaka ove sedmice su dve predstave: "Patkica Žutkica" koja se igra večeras od 18 sati i "Cveće male Ide" u nedelju od 11 sati.

Pozorišni komad namenjen najmlađoj publici, “Patkica Žutkica“ nastala je po motivima priče “Gušče“ Nine Gernet, a u režiji Dejana Gocića. Uloge tumače: Dejan Gocić, Jelena Đorđević i Toma Bibić

“Na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno- vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret dece sa pozorištem. Predstava im omogućava sa dodatno, aktivno učestvuju u njoj i na taj način kod njih razvija osećaj za pravednost, prijateljstvo, saosećajnost i podstiče ih da budu hrabri, složni i jaki”, navodi se u opisu predstave.

Poslednjeg dana sedmice na matičnoj sceni Pozorišta lutaka biće izvedena predstava “Cveće male Ide” nastale iz potrebe da se, kroz poznati sadržaj bajke, deci predstavi problem ljubomore.

“Mala Ida, devojčica od 5 godina, dobila je mlađeg brata. Stric Zoki, neumorna Baba Verica i zabrinuta mama Ružica, uz pomoć jednog patuljka i brojnog baštenskog i sobnog cveća, naučiće Idu da prihvati radost deljenja i druge slatke muke koje donosi novi član porodice”, navode iz Pozorišta lutaka.

Predstavu je režirala Marija Krstić, a uloge tumače: Mirjana Đorđević, Biljana Radenković, Aleksandra Pavlović, Stanislava Joković, Davorin Dinić i Srđan Miljković.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 54 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 51 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 47 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 43 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend