Pozorište

“Patkica Žutkica” i “Dobro jutro, laku noć”, ove nedelje na repertoaru Pozorišta lutaka

Foto: Arhiva pozorišta lutaka
Najmlađi gledaoci će ove sedmice imati priliku da pogledaju dve predstave u Pozorištu lutaka. "Patkica Žutkica" je na repertoaru u četvrtak 26. maja od 18 sati, dok će tri dana kasnije u nedelju 29. maja od 11:30 biti izveden komad "Dobro jutro, laku noć".

Predstava “Patkica Žutkica” namenjena je najmlađim gledaocima koji se tek upoznaju sa  pozorišnom umetnošću, te je i sama postavka ovog komada prilagođena njima.

“Na zanimljiv način spaja pozorišnu igru sa obrazovno-vaspitnim elementima i samim tim je odličan izbor za prvi susret dece sa pozorištem Predstava im omogućava sa dodatno, aktivno učestvuju u njoj i na taj način kod njih razvija osećaj za pravednost, prijateljstvo, saosećajnost i podstiče ih da budu hrabri, složni i jaki”, navodi se u opisu predstave.

Predstavu je režirao Dejan Gocić, koji pored Jelene Đorđević i Tome Bibića tumači jednu od uloga.

Iste sedmice biće izvedena još jedna predstava, koja u sebi sažima dve bajke: “Nosorog i njegova dobra vila“ i “Mister Krokodil“ engleskog glumca i pripovedača Donalda Biseta.

“One ističu etičke vrednosti tako važne za odrastanje – prijateljstvo, ljubav i pravičnost. Stilski, predstava odgovara vodvilju, jer sadrži mnogo muzike i koreografskih elemenata”, navodi se u opisu.

Predstavu “Dobro jutro, laku noć“ režirao je Todor Valov, a uloge tumače: Stanislava Joković, Srđan Miljković i Jelena Đorđević.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 33 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 30 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 26 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 22 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend