Pozorište

“Pop Ćira i pop Spira” premijerno u Pozorištu lutaka

Fotografija: Ivan Nikolić
Premijera predstave "Pop Ćira i pop Spira“ rađena po motivima romana Stevana Sremca, u režiji Predraga Štrpca biće premijerno izvedena na sceni Pozorišta lutaka u petak 25. marta u 19:30č.

Dramaturg Jelena Paligorić Sinkević ističe da je Pozorište lutaka napravilo prvi repertoarski iskorak ovim projekom jer se ne odbraća samo mlađoj publici.

“Čuvanjem jezika i Sremčevog književnog nasleđa kroz ovaj pozorišni poduhvat mi direktno učestvujemo u obrazovanju onih koji tek dolaze. Ne smemo zaboraviti ni Sremčev komički potencijal, na kome ovo delo u dobroj meri počiva”, napominje Sinkerević.

Dodaje da “vanvremenske situacije koje donose smeh dragoceno je postaviti na daske koje život znače. Ne postoji ništa večnije od čovekove potrebe za smehom”.

U predstavi pored stalnih članova anasmbla Dejana Gocića, Tome Bibića, Biljane Radenković, Nataše Ristić, Davorina Dinića i Mirjane Đorđević igraju i troje mladih glumaca, studenata IV godine glume Akademije umjetnosti iz Banja Luke, Sofija Ristić, Teodora Stojković i Danilo Milenković.

Predstava je nemanjena deci starijoj od 8 godina, kao i odrasloj publici.

Ljubitelji pozorišta, ali i Sremca mogu pogledati predstavu u tri termina. Predpremijera predstave je zakazana za četvrtak 24. marta od 18č, dan kasnije sledi premijera, dok se prva repriza igra već u nedelju 27. marta od 11:30h.

Prestava se izvodi u sedmici u kojoj se beležava Nedelja izvođačkih umetnosti.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 32 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 29 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 25 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 21 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend