Pozorište

Predstava “Crvenkapa na zrnu graška” u petak ispred Dečje klinike u Nišu

Foto: Arhiva Pozorišta lutaka Niš
U želji da najmlađim pacijentima olakšaju boravak u bolnici, niški lutkari će u petak 6. maja u 11č. ispred Klinike za dečije interne bolesti i Klinike za dečiju hirurgiju izvesti predstavu “Crvenkapa na zrnu graška“. Istog dana će Pozorište lutaka uzeti učešće na festivalu dječije umjetnosti u Sarajevu, gde izvodi predstavu "Trnova ružica".

“Crvenkapa na zrnu graška” spaja dve poznate bajke, a režirala ju je Miroslava Janković. Specifična je i po tome što u njoj igraju samo dva glumca: Stanislava Joković i Davorin Dinić.

Predstava je deo manifestacije “Bolnica prijatelj dece” koju organizuje Univerzitetski klinički centar, a deo toga biće i Lutkarsko pozorište. Osim najmlađih pacijenata Kliničkog centra, predstavu “Crvenkapa na zrnu graška“ ostala deca moći će da pogledaju na matičnoj sceni Pozorišta u nedelju 8. maja u 11:30 č.

Međutim, to nije jedina aktivnost Pozorišta lutaka ove nedelje. Deo ansambla  će u petak 6. maja od 19č. nastupiti na festivalu u Sarajevu sa predstavom “Trnova ružica”. Pored niškog lutkarskog, na festivalu učestvuje još deset pozorišta

“Reč je o festivalu internacionalnog karaktera koji neguje autorski izraz za decu i mlade, afirmiše sve grane umetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije. Obuhvata dramsko, literarno, likovno i muzičko stvaralaštvo” navode iz Pozorišta lutaka.

Predstavu je režirao Vladimir Lazić, a uloge tumače Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević, Toma Bibić i Jovan Živković .

Podsetimo, predstava “Trnova ružica” je premijerno izvedena oktobra 2021. godine i ovo će biti njeno  prvo festivalsko izvođenje.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 18 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 15 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 11 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 7 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend