Pozorište

Predstava “Čudo Svetog Georgija” oduševila publiku, glumci nagrađeni višeminutnim aplauzom

Pozorišni festival "Tetar na raskrću" otvorila je predstava "Čudo Svetog Georija", rađena u režiji Nikole Zavišića, po motivima istoimene drame Rusomira Bogdanovskog. Predstava je premijerno izvedena pred niškom publikom. Ovo je ujedno i prva premijera niškog teatra u novoj pozorišnoj sezoni.

Festival je otvorila Vasilka Bumbarova, teatrološkinja i član saveta Festivala.

“Teatar je ona bogata paleta traganja, proučavanja, eksperimenta, koja u sebi spaja iskustvo vremena, drevne arhetipove pozorišne umetnosti sa savremenim tehnologijama i postupcima,” kazala je Bumbarova.

Ona je dalje kazala: “da bismo imali mogućnost da na raskršću vremena, tragamo i osećamo  potrebne  su nam “nove forme”, a isto tako i novi susreti: sa publikom, susedima, dalekim prijateljima.” S toga je pozorište i spona koja spaja i povezuje sva naša raskršća.

Niška publika željna teatra ispunila je pozorišnu salu skoro do poslednjeg mesta i uživala u  izvođenju predstave “Čudo Svetog Georgija”.

Predstava prati san mladića Svilena koji prolazi put inicijacije i na tom putu sreće razne likove, a svaki od njih ga uči vrednoj lekciji, a na samom kraju kako to obično i biva, on spoznaje ljubav i nama daruje vrednu lekciju – da je ljubav ono što nas sve spaja.

Iako su glumci na video bimu ostavili poruku publici da je sasvim u redu da napusti predstavu ako im se ne dopada, publika je ostala na svojim mestima sve do kraja izvođenja.

Koliko se Nišlijama predstava dopala govori i činjenica da su glumce nagradili višestrukim aplauzom, a oni su se u par navrata vraćali na scenu da se poklone.

Uloge tumače: Asen Dankov, Entoni Penev, Borisa Sarafova i Nadja Keranova(Dramsko-lutkarski teatar “Ivan Radoev“, Bugarska); Dragiša Veljković, Dragana Jovanović i Marko Pavlovski (Narodno pozorište Niš, Srbija); Marina Pali i Stefan Dogaru(Teatar ,”Joan Slaviči“, Rumunija); kao i specijalni gost projekta Dejan Lilić, prvak Dramskog teatra Skoplje (Severna Makedonija).

Festival traje do 14. septembra, a publika će imati priliku da pogleda 8 predstava. Ceo program možete videti OVDE.

Cena kompleta karata iznosi 2.800 dinara, pojedinačne karte za predstavu koštaju 600 dinara. Sve predstave počinju u 19.30h.

Uz kartu je neophodno pliložiti dokaz o vakcinaciji, preležanom virusu ili negativan PCR ili antigenski test. Cena testa uz kupljenu kartu iznosi 700 dinara, a može se uraditi u poliklinici Human.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Sonique
Za 0 minuta

Sky

Sonique
Lionel Richie
Za 5 minuta

Three Times a Lady

Lionel Richie
Anouk
Za 8 minuta

I Love You

Anouk
Zak Abel
Za 12 minuta

Less of a Man

Zak Abel
Abba
Za 15 minuta

Don't Shut Me Down

Abba

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend