Pozorište

Predstava “Deobe” na ovogodišnjem Sterijinom pozorju

Foto: Narodno pozorište Niš
Predstava "Deobe" Dobrice Ćosića u dramatizaciji upravnika niškog Narodnog pozorišta Spasoja Ž. Milovanovića i režiji Juga Radivojevića naći će se na ovogodišnjem Sterijinom pozorju. Ona će biti jedna od devet predstava koje su ušle u takmičarsku selekciju, navode iz Narodnog pozorišta u Nišu.

“Za program ovogodišnjeg 66. Festivala Sterijinog pozorja u Novom Sadu, selektor dr Milivoje Mlađenović odabrao je ukupno devet predstava za Takmičarsku selekciju. Od tih predstava, tri su predstave iz Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije”, navode iz niškog Narodnog pozorišta.

Predstava bazirana na romanu Dobrice Ćosića “Deobe” takođe je izabrana u takmičarsku selekciju. Ona je nastala u koprodukciji Srpskog narodnog pozorišta, Narodnog pozorišta Priština sa privremenim sedištem u Gračanici i Narodnog pozorišta Niš.

Jug Radivojević, reditelj predstave, istakao je ranije da je motiv deoba prisutan od antike do danas. Predstava govori o deobama i o tome koliku nesreću one donose. Mi kroz ovu predstavu želimo i apelujemo da prestanemo da se delimo, poručio je on pred premijeru u Nišu.

Pored ove predstave, u užem izboru su i predstave “Ako dugo gledaš u ponor” Enesa Halilovića u dramatizaciji Zlatka Pakovića (Regionalno pozorište Novi Pazar/ Kulturni centar Novi Pazar) i “Radio Šabac” Olge Dimitrijević (Šabačko pozorište).

Ovo, 66. poredu Sterijino pozorje održaće se od 18. do 26. juna ove godine u Novom Sadu.

Predsednik Zajednice profesionalnih pozorišta Srbije je Spasoje Ž. Milovanović, direktor Narodnog pozorišta Niš. Zajednica okuplja 16 institucionalnih pozorišta iz četrnaest gradova sa sedištem van Beograda i Vojvodine i ima za cilj da zajednički definiše i unapređuje pozorišnu delatnost u tom delu Srbije.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Noora Noor
Za 2 minuta

Forget What I Said

Noora Noor
Randy Crawford
Za 5 minuta

Purple Rain

Randy Crawford
Everything But the Girl
Za 10 minuta

Missing

Everything But the Girl
Lykke Li
Za 14 minuta

Get Some

Lykke Li
Jace Everett
Za 17 minuta

Bad Things

Jace Everett

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend