Pozorište

Predstava „Dvanaesto more“ na Festivalu ASITEŽ-a Srbije

Foto: Arhiva Pozorišta lutaka Niš
Na četvrtom festivalu ASITEŽ-a Srbije koji se održava od 2. do 6. novembra u Beogradu, niško Pozorište lutaka nastupiće sa predstavom “Dvanaesto more”. Predstava će biće izvedena u Malom pozorištu "Duško Radović" u subotu 5. novembra u 19:30 sati.

Predstava “Dvanaesto more” bazira se na istoimenoj noveli za decu autora Igora Kolarova.

„Ova savremena bajka prati period u životu dvanaestogodišnje devojčice Kie, koja se po mnogim stvarima razlikuje od običnih devojčica, kako to Kolarov u svojoj drugoj knjizi kaže “zato što je na svetu previše ostalih devojčica”. Njena najbolja prijateljica je gospođa Flo, takođe neobična pojava i avanturista, koja je pristutna samo glasom i u vidu pisanih tragova putem pisama i razglednica sa najneobičnijih mesta na zemlji“, navodi se u opisu predstave.

Komad je režirao Boris Todorović, a na festivalu će uloge tumačiti: Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Jovan Živković (k.g.) i Srđan Miljković.

Podsetimo, predstava „Dvanesto more“  osvojila je Gran-pri na Dvanaestom pozorišnom festivalu za decu „ZajeČAR“ u Zaječararu održanom u maju ove godine.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Sixx Am
Za 2 minuta

Life Is Beautiful

Sixx Am
Guns 'n' Roses
Za 6 minuta

Sweet Child O' Mine

Guns 'n' Roses
Superbus
Za 12 minuta

Radio Song

Superbus
Quireboys
Za 14 minuta

7 O'clock

Quireboys
Darren Hayes
Za 17 minuta

Insatiable

Darren Hayes

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend