Pozorište

Predstava “Dvanaesto more” niškog Pozorišta lutaka na festivalu u Zaječaru

Fotografija: Arhiva Pozorišta lutaka Niš
Predstava "Dvanaesto more“ Pozorišta lutaka biće izvedena na Dvanaestom pozorišnom festivalu za decu "ZajeČAR“ u istoimenom gradu. Nišlije nastupaju u sredu 11. maja od 19 sati.

Predstava “Dvanaesto more” bazira se na istoimenoj noveli za decu jednog od najznačajnijih i najautentičnijih pisaca za decu Igora Kolarova.Komad je režirao Boris Todorović, a uloge tumače: Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Lazar Nikolić (k.g.) i Srđan Miljković.

“Ova savremena bajka prati period u životu dvanaestogodišnje devojčice Kie, koja se po mnogim stvarima razlikuje od običnih devojčica, kako to Kolarov u svojoj drugoj knjizi kaže “zato što je na svetu previše ostalih devojčica”. Njena najbolja prijateljica je gospođa Flo, takođe neobična pojava i avanturista, koja je pristutna samo glasom i u vidu pisanih tragova putem pisama i razglednica sa najneobičnijih mesta na zemlji, navodi s eu opisu predstave

Predstava je premijerno izvedena 28. juna 2021. godine, a ovo će biti njeno prvo festivalsko izvođenje.

Festival traje od 9. do 13. maja, a pored niškog ansambla u takmičaskom delu nastupiće i  pozorište “Boško Buha“ iz Beograda, Narodno pozorište u Prištini, Kruševačko pozorište, i Narodno pozorište Timočke krajine “Zoran Radmilović”.

Mali gledaoci će ove nedelje moći da pogledaj još dve predstave koje će se igrati na matičnoj sceni Pozorišta lutaka i to “Cveće male Ide” u četvrtak od 18 sati i “Patkicu Žutkicu” u nedelju od 12 sati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 25 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 22 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 18 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 14 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend