Pozorište

Predstava „Dvanaesto more“ niškog Pozorišta lutaka na festivalu u Zaječaru

Fotografija: Arhiva Pozorišta lutaka Niš
Predstava "Dvanaesto more“ Pozorišta lutaka biće izvedena na Dvanaestom pozorišnom festivalu za decu "ZajeČAR“ u istoimenom gradu. Nišlije nastupaju u sredu 11. maja od 19 sati.

Predstava “Dvanaesto more” bazira se na istoimenoj noveli za decu jednog od najznačajnijih i najautentičnijih pisaca za decu Igora Kolarova.Komad je režirao Boris Todorović, a uloge tumače: Jelena Đorđević, Marija Cvetković, Aleksandra Pavlović, Toma Bibić, Lazar Nikolić (k.g.) i Srđan Miljković.

„Ova savremena bajka prati period u životu dvanaestogodišnje devojčice Kie, koja se po mnogim stvarima razlikuje od običnih devojčica, kako to Kolarov u svojoj drugoj knjizi kaže “zato što je na svetu previše ostalih devojčica”. Njena najbolja prijateljica je gospođa Flo, takođe neobična pojava i avanturista, koja je pristutna samo glasom i u vidu pisanih tragova putem pisama i razglednica sa najneobičnijih mesta na zemlji, navodi s eu opisu predstave

Predstava je premijerno izvedena 28. juna 2021. godine, a ovo će biti njeno prvo festivalsko izvođenje.

Festival traje od 9. do 13. maja, a pored niškog ansambla u takmičaskom delu nastupiće i  pozorište „Boško Buha“ iz Beograda, Narodno pozorište u Prištini, Kruševačko pozorište, i Narodno pozorište Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

Mali gledaoci će ove nedelje moći da pogledaj još dve predstave koje će se igrati na matičnoj sceni Pozorišta lutaka i to „Cveće male Ide“ u četvrtak od 18 sati i „Patkicu Žutkicu“ u nedelju od 12 sati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Caroline Jones
Za 2 minuta

Big Love

Caroline Jones
Kane Brown
Za 6 minuta

What Ifs

Kane Brown
Plan B
Za 9 minuta

She Said

Plan B
Toni Braxton
Za 12 minuta

Un-Break My Heart

Toni Braxton
Pete Yorn
Za 16 minuta

Ever Fallen in Love

Pete Yorn

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend