Pozorište

Predstava “Gde smo ono stali“ na Milijinim danima

Foto: Narodno pozorište Niš
Predstava ,,Gde smo ono stali“ Marjana Todorovića, biće izvedena na sceni Kruševačkog pozorišta u okviru pozorišne revije “Milijini dani” večeras od 20 sati. Revija se organizuje u čast doajena srpskog glumišta Milije Vukovića, dve godine nakon njegove smrti.

Komad je rađen po autorskom tekstu Marjana Todorovića, člana ansambla niškog teatra. Tekst je nastao 2011. godine, a 2018.godine  bio je uvršten među pet najoriginajlnijih tekstova ,”Sterijinog pozorja”  u Novom Sadu.

Reditelj, Nenad Todorović je na pres konferenciji upriličenoj povodom premijere o komadu kazao sledeće: “interakcija teksta i nas koji ga tumačimo, na neki način i kritikujemo, pregovaramo i komuniciramo s njim je oslikava ono što naše društvo jeste. A to je, tragikomična farsa sa elementima melodrame.”

Uloge u predstavi tumače: Aleksandar Marinković, Jasminka Hodžić, Maja Banković, Katarina Mitić, Zorica Damjanović, Miroljub Nedović, Stefan Mladenović, Natalija Jović i Marko Radojević.

Komad je premijerno uzveden na Svetski dan pozorišta 27. marta. 2021. godine, a predstava se nalazi na redovnom repertoatu niškog pozorišta.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 15 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 11 minut

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 8 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 3 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend