Pozorište

Predstava “Hrabrost je let, želja i igra menjaju svet” u nedelju pred publikom

Foto: Glumbal Fejsbuk
Nedelja donosi priču o devojčicama koje su promenile svet, a čija dela i danas ostaju kao svedočanstvo njihovog uspeha. Plesna predstava “Hrabrost je let, želja i igra menjaju svet” autorke Biljane Vujović Bajke biće premijerno odigrana na sceni Narodnog pozorišta 4. decembra od 19 sati.

Pozorišna publika će uživatu u predstavi koja predstavlja svojevrsnu istorijsku čitanku i donosi priču o ženama koje su skrojile svet po meri sopstevnih snova, trasirajući tako put za one koje tek dolaze.

Mlade glumice će kroz ples i pokret doneti priču  o devojčicama koje su napravile svoju i ušle u istoriju poput Ane Pavlovne (balerine), Koko Šanel (modne kreatorke“, Amelije Erhart (prve žene avijatičarke), Hedi Lamar (glumice i pronalazačice), Edit Pjaf (najpoznatije fransuke šansonjerke), Valentine Tereškove (prve žene u Svemiru) i Odri Hepbern (glumice i ambasadorke UNICEf-a).

.Uloge tumače devojčice uzrasta od 9 do 14 godina, učenice Škole glume „Glumbal“: Nađa i Nikolina Mitrović, Matea Bojić, Mara Gašanović, Marina Dulanović, Mila Janković, Tara Pantelić, Vanja Alesovski Dimitra Mihajlović i iz Contra dance studija. Ono što ovoj predstavi daje poseban šmek jeste i činjenica da svaka od devojčica priča priču na svoj način, onako kako je doživela onu čiji lik tumači i čiji lik i delo na sceni oživljava

Autorski tim pored Biljane čine i kompozirot Dejan Ilijić Eyot, idejno rešenje scenografije AVS- system, slikar Branko Maravić i Danica Ničić kao asistent koreografa. Projekat se realizuje uz podršku Minisarstva kulture informisanja, a sprovodi ga Glumbal u partnerstvu sa Pozorištem lutaka.

Karte za premijeru se mogu kupiti u prostorijama „Glumbala“ od 18 do 19 sati ili rezervisati na Fejsbuk ili instragram stranici.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Babe
Za 0 minuta

Mirko I Marina

Babe
Intruder
Za 4 minuta

Stay

Intruder
Roy Orbinson
Za 7 minuta

You've Got it

Roy Orbinson
Sam Smith
Za 11 minut

Im Not Here to Make Friends

Sam Smith
Zoster
Za 14 minuta

Covjek Zvani Cinjenica

Zoster

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend