Pozorište

Predstava niškog teatra na Danima Romulijane

Foto: Narodno pozorište Niš
Pozorišni komad "Sladoled“ niškog Narodnog pozorišta biće odigran u okviru manifestacije Dani Romulijane, u petak 19. avgusta u 20.30 satu, na kasnoantičkom lokalitetu Feliks Romulijana.

Predstava je rađena po tekstu Mire Gavrana, a u režiji Spasoja Ž. Milovanovića. Ova duodrama prati sudbinu majke i ćerke, koju tumače Ivana Nedović i Nađa Nedović Tekinder.

“Sladoled je komedija o životu i iz života koji svaka gledateljka i svaki gledalac poznaje. Uzbudljivo, duhovito i uverljivo predstava prati sudbinu majke i ćerke – od dana ćerkinog polaska u vrtić i majčinog prvog dana na poslu, pa sve do dana u staračkom domu. Jedna za drugom nižu se scene o ljubavi, ženama, muškarcima, porodici, deci… Sladoled je poslastica sa ukusom pozorišta, koju ćete hteli – ne hteli morati da isprobate. A o ukusu ne vredi raspravljati”, navodi se u opisu predstave.

Ulaz napredstavu je slobodan, a obezbeđen je i prevoz iz Zaječara do Romulijane, ispred pozorišta “Zoran Radmilović” u 19.30 sati, kao i povratak nazad.

Manifestacija Dani Romulijane su deo bogatog programa Zaječarskog kulturnog leta na Feliks Romulijani, koju organizuju Narodni muzej “Zaječar”; i Narodno pozorište Timočke Krajine “Zoran Radmilović” uz pokroviteljstvo grada Zaječara i podršku projekta EU za kulturno nasleđe i turizam.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 6 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 3 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 59 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 55 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend