Pozorište

Predstava „Palčica“ osvojila Gran-pri, Srđan Miljković proglažen najboljim glumcem na festivalu „ZajeČAR“

Foto: Pozoište lutaka Niš
Na pozorišnom festivalu za decu "ZajeČAR" predstava "Palčica“ niškog Pozorišta lutaka osvojila je Gran-pri. Dok je nagradu za najboljeg glumca na festivalu pripala Srđanu Miljkoviću za uloge Pripovedača, Sina Žapca, Gundelja, Ribe i Vilenjaka.

Stručni žiri u sastavu: Ane Tanasković, Miloša Tanasković, Viktorija Arsića doneli su odluku da predtsva „Palčica“ ponese laskavu nagradu Gran- pri.

Predstava „Palčica“ podsetila nas je na važne životne vrednosti i na mnoštvo prepreka, koje, uz ljudske vreline, nije lako, ali je moguće prevazići. Maštovitim, ali ne pompeznim sredstvima, bogatoj zanimljivim rediteljskim rešenjima predstava „Palčica“ ubedila nas je da možemo dotaći srca najvažnije pozorišne publike“, navodi se u saopštenju stručnog žirija.

Ovo nije jedina nagrada za niške lutkare- Žiri je najboljim glumcem proglasio Srđana Miljkovića koji tumači više uloga u predstavi.

Foto: Pozorište lutaka Niš

„U širokoj lepezi svojih likova u predstavi „Palčica“ Srđan Miljković pokazao je svoja zapažena glumačka umeća. Pre svega kao Gundelj u svojoj žovijalnoj igri, a potom i kao Sin Žabac, Pripovedač, Riba, Pauk i Vilenjak ubedio nas je u raznolikost tumačenja svojih likova“ navodi se u obrazloženju žirija.

Predstava je rađena po motivima bajke H. K. Andersena. Tekst je napisala Milena Depolo, a režiju potpisuje Dragana Miloševski Popova. Uloge su tumačili Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Jelena Đorđević, Srđan Miljković i Lazar Nikolić (k.g.).

Predstava „Palčica“ je na prethodnim i ovom festivalu osvojila ukupno devet nagrada.

Podsetimo Festival za decu „ZajeČAR“ organizovan je 11. put zaredom, u pozorištu „Zoran Radmilović“ u istoimenom gradu.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bobby Mcferrin
Za 1 minut

Don't Worry Be Happy

Bobby Mcferrin
Simple Minds
Za 4 minuta

Human Traffic

Simple Minds
Metronomy X Jessica Winter
Za 9 minuta

I Lost My Mind

Metronomy X Jessica Winter
Glennis Grace
Za 13 minuta

Careless Whisper

Glennis Grace
Merk & Kremont
Za 17 minuta

Sad Story (Out of Luck)

Merk & Kremont

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend