Pozorište

Predstava “Pop Ćira i pop Spira” niškog Pozorišta lutaka otvara festival u Aleksincu

Fotografija: Ivan Nikolić
Predstava niškog Pozorišta lutaka "Pop Ćira i pop Spira“ otvoriće "Peti zimski pozorišni festival" u Aleksincu u petak 20. maja u 19 sati.

Predstava je rađena po istoimenom delu Stevana Sremca, a u režiji Predraga Štrbca, a sa njom je Pozorište  lutaka napravilo iskorac jer za razliku od ostalih predstava namenjenih najmađima ovaj komad se obraća nešto malo starijima.

“Čuvanjem jezika i Sremčevog književnog nasleđa kroz ovaj pozorišni poduhvat mi direktno učestvujemo u obrazovanju onih koji tek dolaze. Ne smemo zaboraviti ni Sremčev komički potencijal, na kome ovo delo u dobroj meri počiva”, navodi se u opisu predstave.

Uloge u predstavi na festivalu će tumačiti: Dejan Gocić, Toma Bibić, Biljana Radenković, Tatjana Milenković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Sofija Ristić, Teodora Stojković i Danilo Milenković.

Predstava je premijerno izvedena 25. marta ove godine i ovo će biti njeno prvo festivalsko izvođenje. Peti zimski pozorišni festival” u Aleksincu traje od 20 do 26. maja.

Dan pred festival, ljubitelji pozorišta će imati priliku da pogledaju predsavu “Pop Ćira i pop Spira” večeras od 19 sati na matičnoj sceni Pozorišta lutaka, dok je u nedelju od 11:30 sati na redovnom repertoaru “Trnova ružica”.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 16 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 19 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 23 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 27 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 31 minut

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend