Pozorište

Predstava „Pop Ćira i pop Spira“ niškog Pozorišta lutaka otvara festival u Aleksincu

Fotografija: Ivan Nikolić
Predstava niškog Pozorišta lutaka "Pop Ćira i pop Spira“ otvoriće "Peti zimski pozorišni festival" u Aleksincu u petak 20. maja u 19 sati.

Predstava je rađena po istoimenom delu Stevana Sremca, a u režiji Predraga Štrbca, a sa njom je Pozorište  lutaka napravilo iskorac jer za razliku od ostalih predstava namenjenih najmađima ovaj komad se obraća nešto malo starijima.

„Čuvanjem jezika i Sremčevog književnog nasleđa kroz ovaj pozorišni poduhvat mi direktno učestvujemo u obrazovanju onih koji tek dolaze. Ne smemo zaboraviti ni Sremčev komički potencijal, na kome ovo delo u dobroj meri počiva“, navodi se u opisu predstave.

Uloge u predstavi na festivalu će tumačiti: Dejan Gocić, Toma Bibić, Biljana Radenković, Tatjana Milenković, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević, Sofija Ristić, Teodora Stojković i Danilo Milenković.

Predstava je premijerno izvedena 25. marta ove godine i ovo će biti njeno prvo festivalsko izvođenje. Peti zimski pozorišni festival“ u Aleksincu traje od 20 do 26. maja.

Dan pred festival, ljubitelji pozorišta će imati priliku da pogledaju predsavu „Pop Ćira i pop Spira“ večeras od 19 sati na matičnoj sceni Pozorišta lutaka, dok je u nedelju od 11:30 sati na redovnom repertoaru „Trnova ružica“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Send this to a friend