Pozorište

Predstava “Zaboravljene” gostuje u Nišu

Foto: Teatar Vuk
Predstava ,"Zaboravljene“ Beoarta iz Beograda biće odigrana na sceni niškog teatra u utorak 15. marta od 20h. Komad je rađen po tekstu Zorke Novković i Jelene Jovanović, a u režiji Marije Milenković. Cena karte je 500 dinara.

Publika će imati priliku da vidi, čuje i sazna o zaboravljenim heroinama poput Milunke Savić, Nadežde Petrović, Jelene Lozančić i Mileve Marić Anštajn koje su ostavile upečatljiv trag u srpskoj istoriji, ali nisu doživele da se njihovo delo vrednuje na način na koji su to zaslužile.

“Ono što je izuzetna retkost, je činjenica, da su one pokazale svoju veličinu, prolazeći kroz taj neadekvatan tretman naroda, kome su toliko dali, na jedan dostojanstven način, ne skrećući pažnju na nanetu im nepravdu, verujući da su sve uradile čistog srca, ne očekujući priznanja”, navodi se u opisu predstave.

U predstavi igraju Katarina Radivojević, Ana Franić, Vaja Dujović, Nina Nešković i Petar Đurđević.

“Predstava obiluje muzičkim sekvencama, starim srpskim pesmama, ali i brehtovskim songovima, dramaturgija je fragmentarna, dinamična, brza, scena je prepuna lepih žena i maštovitih rešenja reditelja, tako da je to spoj plemenith ideja, ukazivanja na neophodnost promjena društvenog ponašanja, nostalgičnih osećanja i  slika stvorenih maštom reditelja i igrom glumica”, navodi se u saopštenju.

Cena karte je 500 dinara i može kupiti na blagajni pozorišta radnim danima od 10 do 20 sati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 7 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 4 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za -0 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 56 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend