Pozorište

Premijera predstave „La Gerila“ u nedelju na sceni Narodnog pozorišta

Foto: Narodno pozorište Niš
Premijera predstave "La Gerila" održaće se u nedelju 29. maja od 20h u Narodnom pozorištu. Cena karte je 800 dinara.

Komad je pisan krajem prošlog veka, a autori predstave su ga smestili u današnje vreme. Prema rečima Marka Jovičića, reditelja predstave centralna tema su revolucija i sva njena lica.

„Provukli smo kroz taj tekst sve moguće revolucije koje su se desile od Španske, Meksičke, Bela ćao-italijanske, Po šumama i gorama tj. naših pa do trenutne situcije koja je zadesila političku scenu sveta“, ističe reditelj i dodaje da od publike očekuje da prodre kroz sve te salve smeha i otkrije ono što se krije iza komedije, te shvati pravi značaj teksta.

Glumci koji su radili na ovom komadu otkrivaju da je bio izaovan i posve drugačiji od onoga na šta su do sada navikli. „Za nas krajnje neobičan komad. Puno se tražilo, brzo se radilo. Predstava će biti jako zanimljiva,  puna je svačega, a meni liči na jednu dvorsku ludu za koju znamo kako itgleda, kako se smeška i šta govori“, kaže glumica Jasminka Hodžić koja tumači jednu od uloga.

U predstavi igraju  Jasminka Hodžić (Dolores), Sanja Krstović (Končita), Uroš Milojević (Gipsani), Marko Radojević (Roćko) i Dejan Gocić, k. g (Lune).

Ljubitelji pozorišta nestrpljivi da pogledaju predstavu mogu da kkupe karte za predpemijeru koja će se održati u subotu 28. maja od 20 sati, po ceni od 800 dinara. Cena karte za premijeru je ista, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Pozorišta svakog radnog dana od 10 do 20 sati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Babyface
Za 3 minuta

Change the World (With Eric Clapton)

Babyface
Daft Punk
Za 7 minuta

Instant Crush (feat. Julian Casablancas)

Daft Punk
Kate Bush
Za 12 minuta

Running Up That Hill

Kate Bush
Gift
Za 15 minuta

Mon Amour

Gift
E Play
Za 19 minuta

Divan Dan

E Play

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend