Pozorište

Premijera predstave “La Gerila” u nedelju na sceni Narodnog pozorišta

Foto: Narodno pozorište Niš
Premijera predstave "La Gerila" održaće se u nedelju 29. maja od 20h u Narodnom pozorištu. Cena karte je 800 dinara.

Komad je pisan krajem prošlog veka, a autori predstave su ga smestili u današnje vreme. Prema rečima Marka Jovičića, reditelja predstave centralna tema su revolucija i sva njena lica.

“Provukli smo kroz taj tekst sve moguće revolucije koje su se desile od Španske, Meksičke, Bela ćao-italijanske, Po šumama i gorama tj. naših pa do trenutne situcije koja je zadesila političku scenu sveta”, ističe reditelj i dodaje da od publike očekuje da prodre kroz sve te salve smeha i otkrije ono što se krije iza komedije, te shvati pravi značaj teksta.

Glumci koji su radili na ovom komadu otkrivaju da je bio izaovan i posve drugačiji od onoga na šta su do sada navikli. “Za nas krajnje neobičan komad. Puno se tražilo, brzo se radilo. Predstava će biti jako zanimljiva,  puna je svačega, a meni liči na jednu dvorsku ludu za koju znamo kako itgleda, kako se smeška i šta govori”, kaže glumica Jasminka Hodžić koja tumači jednu od uloga.

U predstavi igraju  Jasminka Hodžić (Dolores), Sanja Krstović (Končita), Uroš Milojević (Gipsani), Marko Radojević (Roćko) i Dejan Gocić, k. g (Lune).

Ljubitelji pozorišta nestrpljivi da pogledaju predstavu mogu da kkupe karte za predpemijeru koja će se održati u subotu 28. maja od 20 sati, po ceni od 800 dinara. Cena karte za premijeru je ista, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Pozorišta svakog radnog dana od 10 do 20 sati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 29 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 32 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 35 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 40 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 44 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend