Pozorište

Priča o vili praskozorja i vilenjaku sumraka u aprilu na pozorišnoj sceni

Foto: Pozorište lutaka, Fejsbuk
U Pozorištu lutaka održana je prva proba predstave "Bajka o Noćurku i Danici" u režiji Rastislava Ćopića, po motivima istoimenog dela Miloša Petkovića. Premijera predstave se očekuje u drugoj polovini aprila meseca.

Priča o vili praskozorja i vilenjaku sumraka, rođenih iz pera niškog pisca, oživeće i na sceni, mali gledaoci dobiti priliku da upoznaju junake o kojima su čitali. Svetlost i tama oličeni u liku Noćurka i Danice pripovedaju priču o večnoj borbi ovih dveju sila, koje kako i sama knjiga kaže, može da pomiri jedino ljubav.

„U Čudesnoj dolini, baš u njenom srcu, uzdižu se dva kamena. Jedan je vulkanski, grdoban i crn a drugi beo poput mleka i izbrazdan zlatnim venama. Kovitlac im je dao svrhu posadivši u njih nesvakidašnje cvetove. Svaki put kad zora zarudi, beli cvet raskrili svoje latice i iz njega izađe Danica, vila praskozorja. U suton se vraća nazad pre nego se cvet zatvori, dok iz crnog cveta izlazi Noćurak, vilenjak sumraka“, opis je knjige.

U predstavi igraju: Kristina Ranđelović, Branimir Ranđelović, Dejan Gocić, Svetlana Mihajlović, Slobodan Miljković, Tatjana Milenković, Srđan Miljković. Komad će biti premijerno izveden u aprilu mesecu.

Podsetimo, Petković je januara meseca ove godine za roman za decu i mlade „Bajka o Noćurku i Danici“ dobio nagradu  „Momčilo Tešić“.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Isaac Hayes
Za 0 minuta

Moonlight Lovin' (Menage a Trois)

Isaac Hayes
Florence And The Machine
Za 4 minuta

Rabbit Heart (Raise it Up)

Florence And The Machine
Garland Jeffreys
Za 8 minuta

Hail Hail Rock'n'roll

Garland Jeffreys
Darko Rundek
Za 12 minuta

Sjaj Sto Izdaje

Darko Rundek
Artan Lili Ft Nikola Vranjkovic
Za 17 minuta

Otrov

Artan Lili Ft Nikola Vranjkovic

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend