Pozorište

“Princeza na zrnu graška” na “Devetom međunarodnom festivalu lutkarstva” u Podgorici

Fotografije: Ivan Nikolić
Pozorište lutaka učestvuje na “Devetom međunarodnom festivalu lutkarstva” u Podgorici. Komad “Princeza na zrnu graška” niškog lutkarskog teatra na programu je u subotu 17. septembra od 18 i 20 sati u Kulturno-informativnom centru “Budo Tomović".

Predstava je rađena po istoimenoj bajci Hansa Kristijana Andersona u režiji Davora Dragojevića. Pozorišna adaptacija se od originalne bajke razlikuje se po tome što su uvedena još dva nova lika. “Priča je jednostavna, iako nastala pre skoro dva veka, deca je vole jer nema ꜥstrašnihꜥ likova, opasnih zveri, veštica… Za razliku od originalne bajke, dramaturg uvodi još dva lika – jedan je miš, a drugi grašak”, piše u opisu predstave.

Predstava je premijerno izvedena maja pošle godine, a uloge tumače: Biljna Radenković, Dejan Gocić, Davorin Dinić, Mirjana Đorđević i Nataša Ristić. Ovo je njeno drugo festivalsko izvođenje, a iz Pozorišta lutaka ističu da su jedini predstavnici Srbije na predstojećem Festivalu u susednoj Crnoj Gori.

Podsetimo, na Pedeset drugim susretima profesionalnih pozorišta lutaka Srbije u Novom Sadu 2021. Godine, Davorinu Diniću je za ulogu Lude dodeljena Nagrada za glumačko dostignuće, a Mirjani Đorđević za uloge Kraćevića bebe, Princeze Ki Ko Će i Itane kovačeve kći, Nagrada najbolju animaciju “Janko Vrbnjak“.

Zbog učešća Pozorišta lutaka na Festivalu ove nedelje neće biti predsatava na matičnoj sceni.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 30 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 27 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 23 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 19 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend