Pozorište

Razmatra se predlog da “Teatar na raskršću” dobije status manifestacije od značaja za Grad Niš, javna rasprava zakazana za sutra

Javna rasprava o predlogu da pozorišni festival “Teatar na raskršću” dobije status manifestacije od kulturnog značaja za Grad Niš biće održana u sredu, 21. septembra, od 12 sati, u Narodnom pozorištu. Iz te ustanove kulture pozivaju građane i stručnu javnost da daju sugestije, komentare i inicijative.

Nakon okončanja javne rasprave, Pozorište će kako navode, razmotriti sve predloge i sugestije građana, ali istručne javnosti  i potom sačiniti izveštaj, koji će objaviti na svom sajtu.

“Predlozi, sugestije, inicijative i komentari mogu se dostaviti prilikom učešća na javnoj raspravi u pisanoj formi ili poštom na adresu Sinđelićev trg bb, 18000 Niš, Srbija”, kažu u Narodnom pozorištu.

Ističu da je ova manfestacije međunarodnog karaktera, te da okuplja pozorišta iz 13 zemalja balksanskog kulturnog prostora.

“Teatar na raskršću ima za cilj afirmaciju sličnosti i razlika kulturnog identiteta država i naroda koji dele isti prostor, države Srbije i grada Niša kao mesta raskršća evropskih i svetskih puteva, jačanje međunarodne kulturne razmene, promovisanje pozorišne umetnosti i stvaralaca, razmene ideja i pozorišnih praksi, i posvećen je izazovima i perspektivama savremenog pozorišta”, navode u saopštenju.

Podsetimo, na otvaranju ovogodišnjeg, trećeg po redu “Tetara na raskrću” gradonačelnica Dragana Sotirovski je kazala da bi on mogao biti proglašen manifestacojom od značaja za Grad, te da će u skladu sa tim za organizaciju narednog festivala biti izdvojeno više sredstava.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 44 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 40 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 37 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 32 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend