Pozorište

„Refleksija“ – plesna drama u kojoj publika prepoznaje sopstveni odraz

Koreo-drama ''Refleksija'' rađena u koprodukciji Contra Dance Studija i Teatar benda, prikazuje dan u životu jednog umetnika koji se suočava sa najdubljim strahovima, nastojeći da ih pobedi i stremeći ka svojim snovima dosegne umetničke visine. I dok junak ove plesne priče korača ka svom cilju, ometen društvenim i ličnim ograničenjima (sumnja u sebe), usput učeći o sebi i drugima pronalazi u sebi snagu da istraje u toj najvažnijoj borbi - da pobedi sebe i ostvari snove. Dok posmatra junaka ove drame čija se unutrašnja borba oslikavala u svakom plesnom pokretu i sam gledalac počinje da se preispituje.

Strah, bol, razočarenje, samo su neke od osećanja koja prate glavnog junaka koreo-drame „Refleksija“ na putu ka uspehu. Dok se likovi smenjuju na sceni, a protagonisti priče plesnim pokretima dočaravaju unutrašnja osećanja lika, gledaca do maločas nemi posmatrač i sam na neki način postaje učesnik, jer u umetniku prepoznaje sebe.

I dok se negativna osećanja prepliću i kovitlaju u dušu junaka, nastojeći da mu otežaju put, dotle nada i želja nadjačavaju sumorna osećanja i on nalazi snagu da se ponovo uzdigne i pobedi sebe. Za sve to vreme gledalac uživa u plesnom i muzičkom performansu, koji pojačavaju svaku scenu.

U nešto više od četrdeset minuta, publika i sama prolazi kroz transormaciju i iz sale izlazi nadahnuta, sa osećajem da je sve moguće samo ako dovoljno jako želimo i usudimo se da to i ostvarimo, te se stiče utisak da je sama „Reflesija“ opravdala ne samo ime već i ideju da se na sceni ujedine umetnici koji stvaraju u različitim oblastima.

U koreo-drami uloge tumače: Danica Ničić koja je istovremeno bila zadužena i koreografiju i scenski pokret,   Anđelija Ćulibrk, Anja Tonsa Milovanović, Atina Vasović, Željko Tasić, Matija Lekić, Petar Ščepihin, Aleksa Stojiljković, Nikita Kostić, dok su za muziku biili zaduženi: Nenad Tančić (bubnjevi), Predrag Branković (bas gitara), Goran Savić (gitara), Aleksandar Stevanović(klavijatura), Marijan Cvetanović (truba), Nikola Stanojević (trombon), Filip Stipsić (saksofon).

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Lyrics Born
Za 0 minuta

I Like it, I Love it

Lyrics Born
Edwin Starr
Za 2 minuta

Get Up Whirlpool

Edwin Starr
Frazey Ford
Za 6 minuta

September Fields

Frazey Ford
Isaac Hayes
Za 10 minuta

Moonlight Lovin' (Menage a Trois)

Isaac Hayes
Florence And The Machine
Za 14 minuta

Rabbit Heart (Raise it Up)

Florence And The Machine

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend