Pozorište

Troje glumaca iz Pozorišta lutaka premijerom predstave „Trnova ružica“ obeležavaju jubilej

Fotografije: Ivan Nikolić, Foto Selma
U nedelju 17. oktobra u Pozorištu lutaka održaće se pretpremijera i premijera predstave "Trnova Ružica“ reditelja Vladimira Lazića. Predpremijera predstave zakazana je za 11:30, a premijera za 19h istog dana.

Vladimir Lazić, režiser kaže da je bio izazov raditi na jednom ovakvom projektu posebno u koroni, ali da su zadovoljni rezultatom iako konačan sud o predstavi donosi publika.

“Trnova Ružica” je bajka o lepoj princezi, hrabrom princu i nesrećnoj okolnosti da je zbog prokletstva neke uvređene ličnosti, jedno nevino biće nepravedno kažnjeno vekovnim snom, dok se nije pojavio neustrašivi spasilac i ponovo je vratio u život.

Osnovna poruka ove bajke je da dobro uvek biva nagrađeno, a zlo kažnjeno te da svako pre ili kasnije dobije ono što je zaslužio. Ovakve priče treba da podstaknu dečiju maštu koja bi na upečatlјivim primerima iz svakodnevice, izvlačila pouke koje će pamtiti tokom čitavog života.

Ovom premijerom glumci Svetlana Mihajlović i Slobodan Miljković obelažavaju 35, a Tatjana Milenković 25 godina profesionalnog rada.

Tridesetpet godina je prošlo od kada je Svetlana Mihajlović zakročila na scenu. „U 35 godina je utkan ne samo moj život, nego i život svih onih kolega sa kojima sada radim i nih od kojih sam učila kako se ovo radi, kako se mašta teatar“, ističe glumica.

Pamti, kako kaže, mnoge uloge koje su joj donele radost stvaranja i svaka je posebna i drugačija. „U svako iskustvo uvek iznova krećete, kao kad se slikar nađe pred belim platnom, pisac pred papirom, krećete iznova kao da pre toga ništa niste radili“, ističe Mihajlović.

Sa tim je saglasna i Tatjana Milenković koja je ovom predstavom obeležila četvrt veka radnog veka. „Lutkarstvo je najčistija, najnevinija i najlepša umestnost na svetu, a raditi za decu je privilegija“, kaže glumica.

Glumci ističu da je ih posebno raduje što su jubilej u pozorištu mogli da proslave na način kakav žele – radom na predstavi.

Foto: Ivan Nikolić, Foto Selma

Uloge tumače: Slobodan Miljković, Svetlana Mihajlović, Dejan Gocić, Aleksandra Pavlović, Marija Cvetković, Tatjana Milenković, Jelena Đorđević i Toma Bibić.

Autorski tim čine: Svetlana Mihajlović (tekst), Ivan Makragić (dramaturg), Vladimir Lazić (adaptacija, režija i audio/video koreodramska kreacija), Zorana Milošaković Tasić (scenografija i lutke), Sofija Lučić (kostimografija), Snežana Maš (saradnik za muziku).

Ostali saradnici: Zoran Stanojević (korepetitor), Dejan Krasić (snimanje tona), Ivan Nikolić (audio montaža), Srđan Stoiljković (dizajn plakata i programa).

Predstava je namenjena deci uzrasta od 3 do 12 godina.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Paul Mccartney
Za 3 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney
Kovacs
Za 6 minuta

Love Parasite

Kovacs
Maneskin
Za 10 minuta

Feel

Maneskin
Alfie Templeman
Za 13 minuta

Colour Me Blue

Alfie Templeman
Killers, K.D. Lang
Za 16 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend