Pozorište

U martu dve premijere na sceni Narodnog pozorišta

Ljubitelje pozorišne umetnosti obradovaće vest da ih u martu očekuju dve premijere. Pozorišna predstava "Oslobođenje Skoplja" biće premijerno izvedena povodom 135 godina rada i postojanja Narodnog pozorišta u Nišu, 11. marta, dok je premijera "Hasanaginice" zakazana za 22. mart.

Ljubitelji istorije, ali i pozorišta će povodom jubileja -135 godina rada i postojanja ove ustanove kulture imati priliku da pogledaju premijeru predstave “Oslobođenje Skoplja” u režiji Gorčina Stojanovića, a po tekstu Dušana Jovanovića.

Predpremijera predstave je zakana za 10. mart, a dan kasnije i premijera. Prva repriza će biti održana 12.,  a publika će imati priliku da je pogleda još dva puta u toku marta 18. i 30.Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Niš i Narodnog pozorišta Leskovac.

Istog meseca,  svega desetak dana kasnije publika će imati priliku da pogleda još jednu premijeru “Hasanaginice” rađenu po motivima srpske narodne balade. Tekst za predstavu je napisao Ljubomir Simović,  dok režiju potpisuje Isidora Goncić.

Uloge tumače:  Dragan Boža Marjanović , Mina Cocić, Ivana Nedović, Filip Radivojević, Suzana Grujić, Predrag Smiljković, Dragiša Veljković, Ivan Janković, Nikola Šćepanović i Filip Nedeljković. Predstava je rađena u koprodukciji dva pozorišta niškog i lekovačkog, a premijeru u Leskovcu je imala krajem januara.

Predstava će u Nišu premijerno biti izvedena 22. marta, dok se dan pre očekuje pretpremijer, dok je repriza zakazana za 23. mart.

Sem premijera na martovskom repertoaru su i mjuzikl “Neki to vole vruće” koji je pobrao simpatije publike i za koji su se karte raspordale mesec dana unapred, zatim “Šesti oktobar (Priča o jednom letovanju)”, “1789.”, “Pokojnik”, “Heroj nacije”, “Gde smo ono stali”,  “Ana Karenjina”,”Lice”, ali i gostovanje beogradskog pozorišta sa komadom “Zaboravljene”.

Sva izvođenja počinju od 20h.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 48 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 45 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 41 minut

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 37 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend