Hronika Kultura

Preminuo poznati glumac Boris Komnenić

Foto: printscreen youtube
Poznati glumac Boris Komnenić preminuo je sinoć posle teške bolesti u 64. godini života. Simpatije publike stekao je osamdesetih godina prošlog veka ulogom Aleksandra Saše Popadića u seriji "Bolji Život", što mu je ujedno i jedna od najpoznatijih uloga.

Boris Komnenić rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd. Posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao je Fakultet dramskih umetnosti. Nakon diplomiranja, član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine.

Prvak drame Narodnog pozorišta u Beogradu je pored pozorišnih, odigrao i više od 70 uloga na filmu i TV serijama. Pored uloge popularnog “Guze” iz serije Bolji život igrao je i u drugim ostvarenjima. Među filmskim i televizijskim naslovima u kojima je igrao su “Bal na vodi”, “Špadijer jedan život”, “Gore dole”, “Vratiće se rode”, “Miris kiše na Balkanu”, “Sinđelići”, “Apofenija” i drugi.

Dobitnik je više priznanja za svoj rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada “Raša Plaović”, godišnje nagade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu. Komnenić se oprobao i kao voditelj kviza, a iza sebe ima jedan brak. Iz braka sa Rene ima ćerku Nike. Postao je i deda, jer mu je ćerka podarila unuku Luciju.

Katarina Mladenović Đorđević

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 37 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 34 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 30 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 26 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend