Kultura

Raspisan tender za izgradnju Male scene niškog teatra

Pet godina od najave da će Narodno pozorište dobiti Malu scenu, raspisan je tender za izvođenje radova na dogradnji i opremanju zgrade, a u te svrhe je resorno ministarstvo opredelilo je 130 miliona dinara. Rok za dostavljanje ponuda je 25. maj, a kriterijum za izbor ponuđača je najpovoljnija cena.

„Mala scena sadrži prateći prostor za njeno nezavisno fukcionisanje: toalete u podrumu, foaje sa garderobom u prizemlju i samu scenu koja je predviđena na prvi  spratu. Ulaz male scene je na istočnoj fasadi objekta“, navodi se opisu javne nabavke. Kako se navodi u konkursnoj dokumetaciji predviđena i kafeterija sa zapadne strane objekta.

Naručilac radova je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, a kriterijum za izbor ponuđača je najpovoljnija cena. Rok za dostavljenje ponuda je 25. maj, a izabrani izvođač ima rok od 270 dana da završi radove.

Ministarstvo kulture i informisanja je za ovaj projekat opredelilo sredstva preko kredita od Banke Saveta Evrope za poboljšanje infrastrukture u kulturi i adaptaciju prostora. Plan je da u drugoj fazi projekta bude rekonstruisana i postojeća Velika scena.

Podsetimo, izgradnja male scene prvi put je najavljena još 2017. godine. Troškovi su tada bili procenjeni na 44 miliona dinara i rečeno je da će ih podeliti Grad i država, a da bi radovi trebalo da krenu krajem 2018. godine što se nije desilo, najava se ponovila i u narednoj godini, ali je sve ostalo na tome.

Početkom marta prošle godine Narodna skupština usvojila je Zakon kojim se potvrđuje zajam za modernizaciju ustanova kulture, u vrednosti od 20 miliona evra među kojima je i niško pozorište. Krajem aprila iste godine održan je sastanak u Ministarstvu kulture na kome je najvljeno da će radovi početi na  jesen što se ponovo nije desilo.

Ipak ministarka kulture Maja Gojković koja je posetila Pozorište pred izbore imala je dobre vesti i tom priilkom novinarima objasnila da će Male scene biti, ali da radovi kasne zbog porasta cena građavonskog materijala, te je za nastavak projekta bilo neophodno zatražiti odobrenje Razvojne banke Saveta Evrope od koje je i uzet kredit za izvođenje radova.

Ona je tada kazala da će radovi krenuti aprila, ali je i taj rok probijen.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Miss 600
Za 1 minut

Ladies Do (What Ladies Do)

Miss 600
Bob Marley
Za 4 minuta

Is This Love

Bob Marley
Matchbox Twenty
Za 8 minuta

Dont Get Me Wrong

Matchbox Twenty
Dua Lipa
Za 11 minut

Training Season

Dua Lipa
Kings of Convenience
Za 14 minuta

Fever

Kings of Convenience

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend