Kultura

Sedamdeseto izvođenja monodrame “Dejt” Sandre Silađev, na Letnjoj pozornici u Nišu

Foto: SCENA ASM
Glumica Sandra Silađev izvešće monodramu "Dejt" na Letnjoj pozornici u sredu 22. juna od 21 sat. Ovo će biti sedamdeseto izvođenje monodrame, a uzanice po ceni od 1000 i 1.200 dinara mogu se kupiti u knjižarama Delfi i Indigo, agenciji Big Star travel, Omv pumpana i online.

Nišlije će imati priliku da pogledaju monodramu koja počinje jednim neostvarenim lubavnim sastankom, a zapravo otriva mnogo voše. Dok glavna junakinja Olivera Živković, inače samohrana majka, srednjih godina, uzalud čega čoveka koji se ne pojavljuje na sastanku klupko polako počinje da se odvija i publika saznaje mnogo više o njoj, ali i sebi.

“Olivera dakle čeka. Koga i šta? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na večnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vreme i doji bebu i ide na posao?” navodi se u opisu.

Osim što će pronaći odgovore na pitanja, koje možda nisu ni tražili, ili se pak nisu usudili da ih postave, posetici će moći da uživaju u sedamdesetom izvođenju monodrame, koje će kako i dolkuje jubileju biti posebno, kako kaže i sama glumica jer se izvodi baš u Nišu.

“Ni u najluđim snovima nisam imala zakazano sedamdeseto igranje moje monodrame ,”Dejt” za jun2022. godine na toj istoj niškoj letnjoj pozornici. Vidimo se“, napisala je glumica na svom instagram profilu.

Ulaznice po ceni od 1000 i 1.200 dinara se mogu kupiti u knjižara,a “Delfi” i “Indigo”, zatim agenciji “Big Star travel”, na OMV pumpama, kao i na sajtu tickets.rs.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 49 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 45 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 41 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend