Kultura

Studentski kulturni centar i Fakultet umetnosti Niš dobitnici Svetosavske nagrade

Dobitnici svetosavske nagrade, koju dodeljuje Ministarstvo prosvete, dobili su Studentski kulturni centar i Fakultet umetnosti Niš za 2023. godinu.

Studentski kulturni centar nagrađen je za obuhvat učeničke i studentske populacije u osmišljavanju i realizaciji kulturnih sadržaja, navode iz Ministarstva. Dodaju da SKC Niš organizuje značajne međunarodne festivale i time doprinosi podizanju turističkih potencijala Niša. Na godišnjem nivou, ova ustanova organizuje oko 300 kultuno-umetničkih programa. Veliki broj tih programa direktno je povezan sa Univerzitetom u Nišu i samim gradom.

Fakultet umetnosti dobitnik je Svetosavske nagrade za izuzetan doprinos razvoju umetničkog visokog obrazovanja. Kako navode iz Ministarstva, Fakultet umetnosti svojim radom obogaćuje nišku kulturnu scenu. Aktivnosti zaposlenih i studenata značajne su na polju edukacije, kulture i humanitarnog delovanja u domaćim i međunarodnim okvirima.

„Čast nam je što je naša ustanova prepoznata kao važan deo kulturnog života studenata i mladih u gradu Nišu”, navode iz SKC-a Niš.

Studentski kulturni centar i Fakultet umetnosti Niš dobitnici su više gradski nagrada. Dodatne informacije u vezi sa Svetosavskom nagradom dostupne su na sajtu Ministarstva prosvete.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Everything But the Girl
Za 1 minut

When All's Well

Everything But the Girl
Traffic Jam
Za 4 minuta

A Castle in the Sand

Traffic Jam
Nothing But Thieves
Za 9 minuta

Welcome to the Dcc

Nothing But Thieves
Billie Eilish
Za 11 minut

Billie Bossa Nova

Billie Eilish
Eddie Murphy
Za 14 minuta

Red Light Ft Snoop Lion

Eddie Murphy

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend