Kultura

Tri značajna priznanja za nišku glumicu

Foto: Mina Nenadović
Mlada niška glumica Staša Nikolić, dobila je tri značajna priznanja u oblasti glume. Njoj su pripale nagrade ,,Mata Milošević" koja se dodeljuje za najbolju glumu, i ,,Brana Đorđević", za najbolju dikciju. Staša je pored ovih, ponela priznanje najboljeg studenta Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu.

,,Počastvovana sam. Nagrade mi puno znače. Za mene nema većeg priznanja o onog koji su mi dodelili profesori koji su sa mnom radili, kaže Staša Nikolić. Dodaje da su joj nagrade ,,vetar u leđa“ da nastavi da se usavršava.

Prve korake napravila je u Akademskom pozorištu u Nišu. Igrala je u predstavi ,,Mrtvo more“, u režiji Aleksandra Đinđića. Akademiju je upisala već sa 17 godina. Na studijama je bila angažovana na različitim projektima.  Kada je prvi put stala na ,,daske koje život znače“, znala je da će to biti njen životni poziv. Iako je pozorište njena velika ljubav, želela bi da jednako bude prisutna i na filmu i televiziji. ,,Volela bih da balansiram, da budem pristutna u sva tri medija pozorištu, filmu i televiziji.“

Staša igra jednu od glavnih uloga u popularnoj seriji ,,Tate“, domaće kinematografije. ,,U seriji tumačim jednu od glavnih uloga. Igram tinejdžerku Ivu. Moja priča će se tek razraditi, kaže glumica“. Na pitanje novinarke kakvi su komentari Nišlija, kaže da su komentari pozitivni što je raduje, kao i da će njena junakinja tek ispričati svoju priču na malom ekranu. Dodaje da Niš ima puno talentovane dece, koja nažalost odlaze drugde u potrazi za boljim prilikama.

Trenutno je angažovana na još dva projekta. Reč o domaćim serijama: ,,Beležnica“ i ,,Vreme zla“, u kojoj tumači lik Milene Katić. ,,Sve na setu je jako uverljivo, pa i glumcu nije teško da se uživi u ulogu. Obe moje uloge su epohalne. ,,Vreme zla“ smo baš snimali na Jugu, u okolini Pirota.“ Sve je bilo tako verodostjno, da je kako kaže glumica i sama imala osećaj da se vratila u davno vreme.

Jedan od upečatljivih projekata koji joj je ostao u sećanju je film i serijal indijske produkcije. Scene su snimane u Beogradu i Novom Sadu, na hinduengeskom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Red Hot Chili Peppers
Pre 39 minuta

The Drummer

Red Hot Chili Peppers
Lathums
Pre 36 minuta

Say My Name

Lathums
Kings of Convenience
Pre 32 minuta

Fever

Kings of Convenience
Jamala
Pre 28 minuta

1944

Jamala
Joe Cocker
On Air!

Hard Knocks

Joe Cocker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend