Umetnost

Baza urbane kulture – (re)Kreativni kamp počinje sa radom

Foto: Fabrika umetnika Niš
U niškom naselju Brzi Brod, od sutra počinje sa radom (re)Kreativni kamp namenjen umetnicima i kreativcima, koji realizuje Farbrika umetnika Niš. Nišlije će na dan otvaranja imati priliku da učestvuju u kreativnim radionicama, pogledaju izložbu i uživaju u dobroj muzici. Program počinje u 12h i trajaće do 18h.

„Opremili smo prostor i stvorili kreativno okuženje i ambijent u kome će se okupljati ljudi sličnih interesovanja, a koji trenutno nemaju gde da stvaraju, razmenjuju iskustva, inspirišu se, druže ili jednostavno uživaju u prirodi“, kažu iz Fabrike umetnika.

Kamp je hab za okupljanje i kreativno razvijanje pojedinaca i grupa sa dobrim idejama iz oblasti umetnosti i kreativnog stvaralaštva, ali i zaljubljenike u prirodu. Ideja je da konstantno bude dostupan čitavoj zajednici, jer će se, kako kaže, u njemu okupljati  udruženja i pojedinci koji će zajedničkim radom dati doprinos u različitim oblastima.

„Želimo da Kamp bude niška baza za urbane kulture, za buduće generacije, da povećamo broj zainteresovanih za kulturu i umetnost, privučemo i „proizvedemo nove stvaraoce i konzumente urbane kulture“, napominju. Dodaju da će korisnici Kampa imati kompletnu logističku podršku za rad (atelje, učionicu i galeriju na otvorenom, binu, ozvučenje i sl.)

Prema njihovim rečima do sada je završen najveću deo posla, međutim ono što nedostaje Kapmu jeste ugradnja solaranog sistema, kako bi prostor bio osvetljen. „Ovaj način snabdevanja energijom obezbediće samoodrživost prostora i zajedno sa nama doprineti očuvanju životne sredine“, ističu. Zbog toga pozivaju sve oni koji mogu i žele da pomognu da im se jave.

Kamp je smešten na levoj obali reke Nišave sa druge strane Pešačkog mosta. Prostire se na zelenoj površini od 30 ari,. Organizatori napominju da će u ovom prostoru biti organizovani brojni kulturni događaji, koji imaju za cilj promociju dela niških umetnika, ali i uključivanje lokalne zajednice u kulturni i umetnički život Niša.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Grace Potter And the Nocturnals
Za 1 minut

Paris (Ooh La La)

Grace Potter And the Nocturnals
Meredith Brooks
Za 4 minuta

Bitch

Meredith Brooks
Stray Cats
Za 9 minuta

Stray Cat Strut

Stray Cats
Jeff Healey Band
Za 12 minuta

While My Guitar Gently Wheeps

Jeff Healey Band
Heart
Za 16 minuta

All I Wanna Do Is Make Love to You

Heart

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend