Umetnost

Umetnička komuna “Mint” organizuje bazar rukotvorina za vikend u Nišu

Foto: umetnička komuna Mint
Trinaestoro kreativaca koji stvaraju u različitim sferama umetnosti izložiće svoje rukotvorine na prvom "Handmade bazaru” koji će se održati u subotu i nedelju 7. i 8. maja u periodu od 14 do 22 č. u prostorijama kafe-bara Julian Djupon. Ulaz je slobodan.

Ideja se rodila na inicijativu Majde Mehanović iz Niša koja je nedavno osnovala komunu “Mint” sa ciljem da na jednom mestu okupi umetnike koji stvaraju u različitim sferama.

“Mint planira da skupi sve umetnike u Nišu, a kasnije i šire, nadam se, koji budu hteli da učestvuju u podržavanju kulture u gradu, da je pospeše, da ona malo više bude aktuelna jer je Niš vrlo tih što se toga tiče, naročito u poslednje vreme”, objašnja sagovornica.

Zvaničan početak rada umetničke komune označiće upravo “Handmade” bazar, a Majda ističe da su na ovaj način želeli da zvanično označe početak svog rada. “Ideja je da građani upoznaju one koji izlaze van okvira ustaljenog i boje svakodnevicu nekim vedrijim tonovima”, naglašava.

Ponuda bazara će biti raznovrsna, a Nišlije će imati priliku da vide i kupe neki od unikatnih predmeta koji su izradili kretivci čiji je predmet ineteresovanja raznolik, ali isto tako da otkriju jedno novo lice našeg grada, koje se ne viđa tako često, a koje pripada alternativnoj kulturnoj sceni.

“Biće tu garderoba s digitalnim printom,  čovek koji ručno pravi kožne torbice za naočare, novac i slično. Izlagaće jedna devojka koja pravi nakit od polimerne gline, još jedna koja pravi šolje, tanjire i razne predmete od keramike, dečko koji se bavi restauracijom starih skejborda, a ja ručno oslikavam garderobu i obuću”, objašnjava Majda.

Umetnica dodaje da je ovo samo prvi u nizu kulturnih događaja koje udruženje “Mint” planira, te da im kretivne radionice, predavanja, bazari, izložbe tek predstoje.

Ulaz je slobodan, a organizatori ističu da će biti i muzičke podloge, za koju će postarati petoro dižejeva.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 59 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 56 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 53 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 48 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend