Некатегоризовано

Akcija sadnje borova na niškom izletištu Dabilo

Povodom svetskog dana šuma koji se obeležava danas, GO Pantelej organizovala je akciju sadnje borova na izletištu Dabilo u Nišu. Volonteri udruženja „Zoo planet“ su u saradnji sa radnicima preduzeća „Srbija šume“ i gradske opštine Pantelej posadili borove i na taj način doprineli obogaćivanju prirode.

Dušan Stojanović iz udruženja ZOO planet izjavio je da su ovom akcijom želeli da podstaknu Nišlije da svaki dan u godini vode računa o prirodi. „Na ovaj dan želimo da podstaknemo ljude da treba da razmišljaju o pošumljavanju, i o očuvanju i većih stabala, naravno. Za vrlo kratko vreme može da se uništi stablo koje je raslo i do 30-40 godina. Tako da treba da razmišljamo o čuvanju naše prirode, koju ćemo ostaviti našim potomcima“-rekao je Dušan Stojanović.

Svetski dan šuma biće obeležen i sutra i to u organizaciji NVO Zeleni ključ. Oni organizuju u hemijsko prehrambenoj srednjoj školu interesantnu tribinu za učenike ove škole, kaže Olivera Milošević iz Zelenog ključa. „Učenici te škole sa našim volonterima iz „Zelenog ključa“ postaviće izložbu fotografija šuma i tekstove na temu šuma i značaja šuma, uopšte. Praviće drvo od papira, simbolično, kao prikaz i promocija značaja reciklaže papira, a u cilju zaštite šuma“-rekla je Olivera Milošević.

Cela 2011. godina je proglašena je za godinu šuma od strane UN, a svetski dan šuma obeležava se na današnji dan, 21. marta. Već sutra će se širom sveta raličitim manifestacijamam obeležiti svetski dan voda.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Caroline Jones
Za 3 minuta

Big Love

Caroline Jones
Kane Brown
Za 7 minuta

What Ifs

Kane Brown
Plan B
Za 10 minuta

She Said

Plan B
Toni Braxton
Za 13 minuta

Un-Break My Heart

Toni Braxton
Pete Yorn
Za 18 minuta

Ever Fallen in Love

Pete Yorn

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend