Некатегоризовано

Austrijski novinari u poseti Nišu

U okviru projekta „Putevima Konstantina Velikog“ u Nišu boravi grupa od 14 novinara iz Austrije. Austrijski novinari došli su da se upoznaju sa znamenitostima Niša u susret obeležavanju 1700 godina od donošenja Milanskog edikta.

Novinari iz Austrije želeli su osim upoznavanja sa našim kulturnim i istorijskim znamenitostima da saznaju više i o aktivnostima koje preduzima Grad Niš pripremajući se za jubilej.

Novinare je u Gradskoj kući primio gradonačelnik Miloš Simonović koji je rekao da je ova poseta još jedna prilika da Niš pokaže svoje potencijale i prezentuje aktivnosti vezane za proslavu 1700 godina Milanskog edikta i van granica naše zemlje.

On je istakao pred stranim novinarima da Niš ima kulturno – istorijske potencijale koji, nažalost, u ranijem periodu nisu bili iskorišćeni na najbolji način i da je Grad Niš uložio dosta napora kako bi ti potencijali bili realizovani na najbolji način.

Miloš Simonović je podsetio da je mnogo urađeno na infrastrukturnom opremanju grada, odnosno na izgradnji i rekonstrukciji najvećih gradskih saobraćajnica koje će povezati Tvrđavu, Ćele Kulu i Medijanu.

On je rekao da se privode kraju radovi na Hramu Sv. Cara Konstantina i Carice Jelene, a nastavljaju se i radovi na uređenju ranohrišćanskih grobnica i iskopavanja u Tvrđavi.

Sredstva su odvojena i za obnavljanje i istraživanje Carske palate sa oktagonom na Gradskom polju, koja se dovodi u vezu sa Konstantinom Velikim.

Simonović je rekao da je tokom proslave jubileja predviđen i niz naučnih skupova i drugih aktivnosti, kako bi se  Niš promovisao na najbolji način.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 35 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 39 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 42 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 47 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 50 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend