Društvo Vesti Некатегоризовано

Bizarnost u Vranju: Pozorište tužilo novinara i glumca Sašu Stojkovića Babačkog dva meseca nakon smrti

Foto: InfoVranjske.rs
Da je mnogo šta u zemlji Srbiji bizarno uverava nas svaki sledeći dan, kao i da je moguće uostalom. Bizarnost današnjeg dana dolazi iz Vranja. Preminulog urednika portala InfoVranjske.rs i glumca teatra Sašu Stojkovića Babačka, više od dva meseca nakon njegove smrti tužilo je Pozorište Bora Stanković, tražeći da vrati novac od isplaćene otpremnine.

Sin Saše Stojkovića, Mihajlo objavio je na portalu InfoVranjske saopštenje u kome, ovakav više nego čudan postupak Pozorišta, kojem je njegov otac poklonio dobar deo života „da je ovo još jedan klasičan pokušaj zastrašivanja medija u Vranju od strane vladajuće stranke i njihovih predstavnika u vlasti.“

Mihajlo Stojković kaže da je ova tužba koja je podneta dva meseca nakon smrti njegovog oca inače nekadašnjeg urednika jedinog, suštinski nezavisnog portala u Vranju, pokušaj novog pritiska zapravo na taj portal koji je nastavio da živi i nakon smrti njegovog osnivača i urednika:

„Činjenica da tužba dolazi dva meseca nakon smrti urednika jedinog nezavnisnog portala u ovom kraju, InfoVranjske.rs, iako je više od godinu dana postojala mogućnost da Pravobranilaštvo tu tužbu pošalje, jer je Stojković pre smrti radio u Pozorištu, govori u prilog našoj tvrdnji da je reč o pokušaju pritiska na jedan mediji koji na žalost mnogih i nakon smrti njegovog urednika nastavio da živi.“ – naglašava Mihajlo Stojković Babačko.

On navodi i da je tužba naslovljena na samog preminulog Sašu Stojkovića ali da se, kao naslednik njegove imovine, na ročište na sudu poziva zapravo njegova udovica, Suzana Stojković. To je, prema mišljenju Mihajla sporno jer nikakva potraživanja od strane Pozorišta nisu postojala za života njegovog oca što je i potvrđeno na Sudu kada je naloženo da se Saša vrati na posao u Pozorištu posle nezakonitog otpuštanja i konstatovano da ne postoje nikakva uzajamna dugovanja.

Stav portala InfoVranjske je da ovo nije nikakva slučajnost, i da nije moguće da je Stojković tek sada došao na red za tužbu, već da je ovo jasna poruka i neka vrsta opomene pred izbore koji će se održati 3. aprila.

„Kada ste već tužili pokojnog Stojkovića, predlažemo da pravosudnu revnost pokažete i na slučaju, kada je isti taj sada pokojni Stojković  tužio  Srspku naprednu stranku, kada su lokalni predstavnici ove političke opcije na najgori mogući način govori o uredniku medija u Vranju iznoseći javno gnusne uvrede. Nakon toga, možemo da pokrenemo pitanja javnog izvinjenja koje SNS duguje Stojkoviću, a koje je naložila poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. Portal InfoVranjske.rs nikada, ali nikada neće prestati sa svojim radom zato što to želi ili pokušava bilo koja politička opcija, jer mi radimo u interesu naših čitalaca a ne političkih stranaka.“ – ističu iz portala InfoVranjske, dodajući da je njihov put jasan i da se neće odstupiti od ideje njihovog preminulog urednika a to je profesionalno i nezavisno izveštavanje Vranjanaca.

Oni za kraj konstatuju da je svrha ovih pritisaka pokušaj da se sakrije nerad ali da će Vranjske nastaviti da o tome izveštavaju jer im je do istine stalo.

„Na kraju verujemo u pravosudni sistem ove države, pa i u apsurdnom slučaju kada neko dozvoli sebi da tuži mrtvog čoveka, jer mu očigledno i mrtav smeta.“ – poručuju iz portala InfoVranjske.

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Cornelius Brothers & Sister Rose
Za 1 minut

Too Late to Turn Back Now

Cornelius Brothers & Sister Rose
Zoster
Za 4 minuta

Covjek Zvani Cinjenica

Zoster
London Grammar
Za 8 minuta

How Does it Feel

London Grammar
Laurel
Za 11 minut

Scream Drive Faster

Laurel
Lily Allen
Za 15 minuta

Fuck You

Lily Allen

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend