Politika Некатегоризовано

Dveri pitaju da li se u Nišu nalazi jedna od američkih bio – laboratorija

Tamara Milenković Kerković, potpredsednica Dveri
Pozivajući se na izjave ruskog ministra Sergeja Lavrova kao i izjave Zhao Lijiana, portparola kineskog Minstarstva inostranih poslova na redovnoj konferenciji za štampu 16.marta 2022., o tome da  30 američkih vojnih biloških laboratorija koje se nalaze u Ukrajini  su samo deo od ukupno 336  bio-laboratorija koje su Sjedinjene Američke Države izgradile u preko 30 zemalja sveta, Srpski pokret Dveri postavio je je otvoreno pitanje o navodnom postojanju jedne takve laboratorije na Medicinskom fakultetu u Nišu.

“Srpski pokret Dveri postavlja sledeća pitanja – da li je istina da postoje četiri bio-laboratorije u Srbiji?  Da li je tačno da se jedna nalazi na Medicinskom fakultetu u Nišu? I još tri u Beogradu -Torlak, u Kraljevu na Veterinarskom institutu i u Novom Sadu? Kakva saznanja o tome imaju članovi Kriznog štaba dr Tiodorović, dr Kon  i ministarka Darija Kisić? Ko je i kada u ime države Srbije potpisao ugovor za otvaranje ovih bio-laboratorija? Jesu li ove bio-laboratorije deo vojnog programa potpisanog sa američkom vojskom? Da li je otvaranje ovih laboratorija u skladu sa Konvencijom o biloškom naoružanju i u skladu sa vojnom neutralnošću Republike Srbije? Ko je u ime države Srbije potpisao ove ugovore – Ministarstvo odbrane ili Ministarstvo zdravlja?”pitaju iz Dveri nadležne od predsednika Republike, preko predsednice Vlade pa do nadležnih ministara.

Zhao Lijian (Foto: http://www.china-embassy.org/)

Kako se vidi iz otvorenog pisma  prof. dr Tamare Milenković Kerković, potpredsednice Dveri, iz nedavnih izjava kineskih i ruskih zvaničnika se tvrdi da je Srbija jedna od zemalja u kojima se pored Ukrajine i Gruzije, ovakve laboratorije nalaze, te se nadležni pozivaju da “u ime građana Srbije i u ime javnog interesa” odmah odgovore na postavljena pitanja.

“Ko je ugrozio bezbednost države i srpskog naroda u ime stranog vojnog interesa?” – pitaju za kraj iz  Srpskog pokreta Dveri.

City Smart je uputio pitanja o navodnom postojanju posebnih “bio-laboratorija” Medicinskom fakultetu u Nišu, kao i Ministarstvu odbrane Republike Srbije i dobijene odgovore ćemo  po pristizanju – objaviti. Ono što je javnosti poznato jeste da je u Nišu otvoreno nekoliko laboratorija u poslednjih par godina, od kojih su dve – kineske “Vatreno oko”, dok je treća genetska laboratorija pri Medicinskom fakultetu, koju je finansirala ambasada SAD, o čemu smo izveštavali.

Ivana Petrović

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 39 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 35 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 32 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 28 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend