Некатегоризовано

Medijana fest samo uz dečiji program

Ovogodišnji Medijana fest u parku Sveti Sava odvija se pod sloganom „Baš Medijanica, baš tebe čeka“ i posvećen je deci. Muzički program i koncerti izostaju iz ekonomskih razloga, kažu u najvećoj niškoj Opštini.

Na Medijana festu ove godine neće biti koncerata, kako smo navikli prethodnih godina, već će fest biti isključivo u znaku dece. Kako je rekao novi predsednik Opštine Nebojša Krstić koncept Medijana festa preuzet je od prethodnog rukovodstva Gradske Opštine Medijana.

„Suština je da uključimo što veći broj tih malih ljudi u radionice kroz koje mogu mnogo toga da nauče. Tema su srpske narodne bajke. Radionice će pored tog zabavnog dela imati i edukativni karakter.“

Bivši predsednik Opštine Medijana Dragoslav Ćirković kaže da se ove godine odustalo od muzičkog programa iz ekonomskih razloga i da će Medijana fest biti posvećen samo najmlađim medijancima.

„To je manifestacija koja je posećenija i od Filmskih susreta. Ipak, prepoznavajući trenutak vremena ja sam sa svojim saradnicima procenio da ove godine grad možda može da prođe bez programa za odrasle, ali da je važno da ne prekinemo jednu dobru tradiciju i da taj festival ima svoje postojanje u deci.“

Dečije zabavne i edukativne radionice na „Medijana festu“ u parku Sveti Sava trajaće do 2. avgusta.

Ovogodišnji Medijana fest svečano će otvoriti novi predsednik Gradske Opštine Medijana Nebojša Krstić.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 49 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 45 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 42 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 38 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend