Некатегоризовано

Nezavisnost traži Socijalno-ekonomski savet

Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost", upozorava da je situacija u lokalnim preduzećima svake godine sve gora. Umesto obećanog socijalno-ekonomskog dijaloga, od strane lokalnih vlasti, javlja se ignosrisanje te zakonske obaveze.

Jedan od problema u većini gradskih javnih preduzeća i ustanova je to sto nije zakljucen kolektivni ugovor, koji je propisan Zakonom o radu. Problemi su i velika dugovanja i neredovna izmirivanja obaveza grada Niša prema javno- komunalnim preduzećima, kao i problem privatizovanih preduzeća koja su u kolapsu.

Zbog toga će koordinacioni odbor regionalnog povereništva Niš, Ujedinjeni granski sindikat „Nezavisnost“, uputiti dopis gradonačelniku Niša i predsedniku skupštine grada i zahtevati da u što kraćem roku odblokiraju rad socijalno-ekonomskog saveta grada Niša, koji ne radi već 3 godine. Ukoliko ne dobije pozitivan odgovo, sindikat najavljuje proteste i jaci pritisak na lokalnu vlast.

Cilj socijalno-ekonomskog saveta grada Niša je da se na osnovu Zakona o socijalno ekonomskom savetu, bavi sprečavanjem i rešavanjem eventualno nastalih problema, koji postoje u niškim preduzećima. Socijalno-ekonomski savet grada Niša, formiran je 2005. godine, a već 3 godine ne radi.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Gift
Za 1 minut

Mon Amour

Gift
E Play
Za 5 minuta

Divan Dan

E Play
Paul Anka
Za 10 minuta

You Are My Destiny (Live)

Paul Anka
Seal
Za 13 minuta

Love For Sale

Seal
Artan Lili Ft Nikola Vranjkovic
Za 17 minuta

Otrov

Artan Lili Ft Nikola Vranjkovic

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend