Некатегоризовано

Nezavisnost traži Socijalno-ekonomski savet

Ujedinjeni granski sindikat "Nezavisnost", upozorava da je situacija u lokalnim preduzećima svake godine sve gora. Umesto obećanog socijalno-ekonomskog dijaloga, od strane lokalnih vlasti, javlja se ignosrisanje te zakonske obaveze.

Jedan od problema u većini gradskih javnih preduzeća i ustanova je to sto nije zakljucen kolektivni ugovor, koji je propisan Zakonom o radu. Problemi su i velika dugovanja i neredovna izmirivanja obaveza grada Niša prema javno- komunalnim preduzećima, kao i problem privatizovanih preduzeća koja su u kolapsu.

Zbog toga će koordinacioni odbor regionalnog povereništva Niš, Ujedinjeni granski sindikat “Nezavisnost”, uputiti dopis gradonačelniku Niša i predsedniku skupštine grada i zahtevati da u što kraćem roku odblokiraju rad socijalno-ekonomskog saveta grada Niša, koji ne radi već 3 godine. Ukoliko ne dobije pozitivan odgovo, sindikat najavljuje proteste i jaci pritisak na lokalnu vlast.

Cilj socijalno-ekonomskog saveta grada Niša je da se na osnovu Zakona o socijalno ekonomskom savetu, bavi sprečavanjem i rešavanjem eventualno nastalih problema, koji postoje u niškim preduzećima. Socijalno-ekonomski savet grada Niša, formiran je 2005. godine, a već 3 godine ne radi.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend