Некатегоризовано

Niš dobio opremu za video nadzor

Grad Niš dobio je telekomunikacionu optičku opremu za video nadzor na najprometnijim mestima u gradu. Reč je o donaciji kompanije "Jotel" koja je gradu poklonila optičke kablove.

Postavljena mreža optičkih kablova nalaziće se na potezu Gradske uprave grada Niša u ul. Nikole Pašića, Policijske uprave Niš u ulici Nade Tomić i Vatrogasnog doma u ulici Vojvode Mišića.

Gradonačelnik grada Niša, prof. dr Zoran Perišić, kaže da je ovo prvi najvažniji korak u uvođenju video nadzora u važnim regionima u gradu.

„U pitanju su dve vrste video nadzora: jedan je onaj koji se tiče opšte bezbednosti prisustva video nadzora na mestima gde se okuplja veliki broj građana Niša, na trgovima, sportskim centrima, a s druge strane u pitanju je bezbednost u saobraćaju, analiza kretanja i registrovanje prekršaja na velikim raskrsnicama u gradu“, rekao je gradonačelnik.

Optički prsten omogućava da se puno sistema priveže na njega i da se informacije slivaju u komandni centar.

„Ovo je korak koji je trebalo napraviti odavno, ali ovaj prsten optičkih kablova koji nam donira kompanija „Jotel“ je ta karika koja je nedostajala kako bismo mogli da nastavimo dalje u tom pravcu. Očekujem da ćemo do kraja godine montirati više kamera koje će moći da prate šta se dešava“, kaže Perišić.

Gradonačelnik Niša je rekao da je sa kompanijom Telekom razgovarao i o narednoj akciji. Ona podrazumeva postavljanje adekvatne video opreme u autobusima gradskog saobraćaja.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Sarah Jane Morris
Za 2 minuta

Cry

Sarah Jane Morris
First Choice
Za 6 minuta

Love And Happiness

First Choice
Razorlight
Za 11 minut

In the Morning

Razorlight
Dionne Farris
Za 15 minuta

I Know

Dionne Farris
Travis Tritt
Za 18 minuta

Burning Love

Travis Tritt

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend