Некатегоризовано

NOVO

Grad Niš je ispunio sve kriterijume za sertifikaciju grada kao lokalne samouprave sa povoljnim poslovnim okruženjem. Sertifikacija opština znači ispunjenje određenih standarda, tj. određenu garanciju da će postojeći privrednici, kao i potencijalni investitori dobiti usluge i informacije na način koji olakšava poslove i aktivnosti koje spadaju u nadležnost lokalnih samouprava u Srbiji. Jelena Bojović iz NALED programa kaže da je Niš za sertifikaciju morao da ispuni veliki broj kriterijuma, a da je 70 opština konkurisalo za sertifikaciju.

TON
Gradonačelnik Niša Miloš Simonović izjavio je da je grad Niš imao zadatak da povrati poverenje kod lokalnih privrednika i stranih investitora.
TON
Osnovni cilj NALEDovog programa je razvijanje sposobnosti lokalne samouprave u pogledu podsticanja privrednog razvoja i otvaranja novih radnih mesta, kako bi se stvorili uslovi za nastanak povoljnog poslovnog okruženja za razvoj privatnog sektora. Među gradovima i opštinama koje su do sada sertifikovane, Grad Niš je najbolje ocenjen osvojivši 96.5 od mogućih 100 poena.

DEJAN JOVANOVIĆ PODNEO OSTAVKU NA MESTO NAČELNIKA
Načelnik gradske uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, Dejan Jovanović podneo je ostavku na tu funkciju, piše web portal Južne vesti. On nije želeo da komentariše razlog za podnošenje ostavke, a u kabinetu gradonačelnika Miloša Simonovića Južnim vestima je rečeno da je podneo ostavku nakon konsultacija sa gradonačelnikom, i da će formalno tu funkciju obavljati do 20. januara naredne godine. Reč je o gradskoj upravi koja bi trebalo da upravlja i kontroliše više od 60 odsto ukupnog gradskog budžeta, u čijoj ingerenciji su najvažnija gradska preduzeća, kao što su Naissus, Toplana, Objedinjena naplata, Tržnica, Gorica, Medijana i Direkcija za izgradnju grada. Osim toga, ova uprava nadležna je za poslove gradskog prevoza, u šta pored parkinga spadaju i autobuski i taksi prevoz, ali i gasifikacija grada.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Jp Cooper
Za 3 minuta

Holy Water

Jp Cooper
Billy Nomates
Za 6 minuta

No

Billy Nomates
Madonna
Za 9 minuta

Tic Tac Toe

Madonna
Loona
Za 13 minuta

Hijego De Luna

Loona
Maceo Parker
Za 17 minuta

My Baby Loves You

Maceo Parker

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend