Некатегоризовано

Privlačenje novih fondova

Kancelarija grada Niša u Briselu, trebalo bi da bude otvorena pre nego što Republika Srbija dobije status kandidata za pristupanje EU. Članovi ove kancelarije će se truditi da ka jugoistoku Srbije privuku deo finansijskih sredstava iz fondova EU.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović, kaže da ovakav proces traje oko 12 meseci, ali da Niš ne može toliko da čeka jer se posle dobijanja statusa kandidata za Evropsku uniju Srbiji otvaraju nove komponente mnogih evropskih fondova „za koje mi prvo moramo da znamo, a onda i da se spremimo kako bismo mogli da povučemo sredstva.“

Očekuje se da će srbija dobiti status kandidata za pristup EU, krajem ove godine, ili početkom naredne.

Simonović dodaje da je praksa svih većih gradova u Evropi da imaju predstavnike koji direktno lobiraju za njihove interese i daju mogućnost većeg pristupa fondovima Evropske unije. Iz Srbije, pored Beograda, jedino Kragujevac ima kancelariju u Briselu, dok Autonomna pokrajina Vojvodina tek treba da otvori svoju.

Partneri grada na ovom projektu su: Asocijacija lokalnih agencija za demokratiju (čiji je osnivač Savet Evrope i koja je gradu Nišu bez naknade ustupila prostor u Briselu) i Oblasna razvojna asocijacija Jug.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Za 34 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Za 37 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Za 40 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Za 45 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
Za 49 minuta

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend