Некатегоризовано

Problem pravno-imovinski odnosi

Na izgradnju Tehnološkog parka u Nišu ne utiče to što grad firmi "Haj Ararat" daje zemljište u kompleksu Elektronske industrije Niš. Napredak izgradnje "Tehnisa" koče nerešeni pravno-imovinski odnosi.

Agencija za privatizaciju već neko vreme pokušava da reši te odnose i napravi dogovor sa poveriocima.

Gradonačelnik Niša, Miloš Simonović rekao je da su u toku pregovori sa jednim italijanskim investitorom iz sektora elektronske industrije:

“Tom investitoru je  ponuđeno zemljište, a odgovor na pitanje hoće li ga prihvatiti ili ne, još uvek čekamo”- rekao je Simonović.

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, Milan Ranđelović rekao je da problem Tehnološkog parka nije isključivo vezan za zemljište. On je naglasio da to više ima veze sa raščišćavanjem imovinskih odnosa vezano za neprivatizovana preduzeća u elektronskoj industriji:

“Tamo je oko 50% objekata privatizovano i u privatnom je vlasništvu možda stotinak firmi koje već postoje u tom krugu. Tehnološki park jeste način restruktuiranja postojećih neprivatizovanih objekata u krugu elektronske industrije”.

Fabrika konditorskih proizvoda “Haj Ararat” već poseduje objekte do parcele u kompleksu EI koju će dobiti od grada. Prostor u ovom kompleksu veličine 5 hektara poslužiće im da prošire kapacitete i uvedu novi proizvodni program.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 31 minut

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 28 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 24 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 20 minuta

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend