Некатегоризовано

Rekonstruišu se dva javna toaleta

Javni toaleti u parku "Čair" i ispod Tvrđavskog mosta biće rekonstuisani do kraja aprila meseca. Za tu namenu Grad je izdvojio više od 5 miliona dinara. U planu je rekonstrukcija ostalih javnih toaleta na teritoriji grada.

„Rekonstruišu se toaleti ispod Tvrđavskog mosta i u parku Čair. Rekostrukcija je sveobuhvatna. Renovira se krov, fasada i čitav inventar toaleta, kazao je Miroslav Đokić, gradski većnik“ On je dodao da je ugovor sa izvođačem radova potpisan 27. januara i da se čeka bankarska garancija. „Do 7. februara očekujemo uvođenje izvođača u posao. Rok za završtetak radova je 6o dana,“ kaže Đokić.

U planu je renoviranje preostalih toaleta na teritoriji grada. „Mi smo odlučili da za novac koji je opredeljen ne radimo kozmetičke promene, već da javne toalete unapredimo po Evropskim standardima.  Toalete ćemo održavati aktivno, kako bismo ih doveli u pristojno stanje. U planu je da se godišnje rekostruišu od dva do tri javna toaleta na teritotoriji Niša.“

Na teritoriji grada Niša nalazi se osam javnih toaleta. Najstariji toalet je u jako lošem stanju i nalazi se iza Narodnog pozorišta. U njemu se još uvek koriste čučavci i pisoari, koji često nisu u funkciji.  Javnih toaleta ima još u Tvrđavi, u sklopu izložbenog prostora galerije „Salon77“. Renoviran je pre šest godina. Zatim mobilni toalet u Parku Svetog Save, kao i toalet na Trgu Mije Stanimirovića u blizini Apelacionog suda, koji nije u funkciji.

Najmoderniji javni toalet nalazi se na Trgu Pavla Stojkovića. Ovaj toalet  opremljen je liftom i prilagođen osobama sa invaliditetom. To je jedini javni toalet u Nišu prilagođen  njima. Na pitanje novinarke da li će javni toaleti biti prilagođeni osobama sa invaliditetom, većnik kaže da će razmišljati u tom pravcu, da se postave barijere i rampe kako bi im se omogućio lakši pristup.

Podsetimo četvoro studenata sa Filozofskog fakulteta u Nišu, osmislilo je kampanju „Jednak pristup“,  koja se odnosi na postavljanje javnih toaleta prilagođenih osobama sa invaliditetom. Mladi su skrenuli  pažnju na dva važna  problema u gradu: nedostak javnih toaleta i njihova neprilagođenost osoba sa invaliditetom.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Tom Jones
Za 0 minuta

If He Should Ever Leave You

Tom Jones
Tunel
Za 3 minuta

Volim Sax

Tunel
Galija
Za 10 minuta

Burna Pijana Noc

Galija
Peter Gabriel
Za 14 minuta

Sledge Hammer

Peter Gabriel
Paul Mccartney
Za 19 minuta

Live And Let Die

Paul Mccartney

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend