Некатегоризовано

Telekom uspostavio veze, za vandalima se traga

U ranim jutarnjim satima 1. avgusta došlo je do vandalskog oštećenja unutrašnjih izvoda u zgradama u nekoliko ulica u centru Niša. Tada je oko 400 korisnika ostalo bez svih servisa Telekoma. Smetnje su brzo otklonjene pa građani ponovo mogu da koriste telefon, ADSL, IPTV i internet.

U 11 ulaza stambenih zgrada u centru Niša i to na Obilićevom Vencu i u Obrenovićevoj ulici, u ulici MiIorada Veljkovića Špaje, u Karadžićevoj i u Generala Milojka Lešjanina neko je vandalski obio ormare za završetkom telekomunikacionih kablova i pokidao instalacije.

Dobra vest je da su radnici Telekoma na poziv svojih korisnika brzo reagovali i sada građani ponovo imaju sve servise.

Šef službe za eksploataciju i održavanje mreže Telekoma u Nišu, Saša Petković, rekao je za City radio da se ovako nešto do sada nije dešavalo.

„Ovde se očigledno ne radi o delu iza koga se krije neka materijalna korist već je reč o čistom vandalizmu. Mi smo odmah intervenisali tako da su naši korisnici tokom 2. avgusta ponovo mogli da koriste naše servise.“

Ukoliko i posle intervencija građani imaju problema mogu to da prijave na broj 977.

Saša Petković ocenjuje da je ovde reč o klasičnom vandalizmu jer materijalna šteta nije mnogo velika a procenjuje se na oko 120 000 dinara.

Mnogo veća šteta pričinjena je Nišlijama koji su skoro 2 dana bili bez telefona, ADSL-a, IPTV-a, interneta, odnosno bez svih telekomovih servisa.

Policija je izvršila uviđaj. Još uvek se ne zna ko je počinilac.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Kate Bush
Za 1 minut

Running Up That Hill

Kate Bush
Gift
Za 5 minuta

Mon Amour

Gift
E Play
Za 8 minuta

Divan Dan

E Play
Paul Anka
Za 13 minuta

You Are My Destiny (Live)

Paul Anka
Seal
Za 16 minuta

Love For Sale

Seal

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend