Pravac Jug - jugoistok

Jelena Trajković Popivoda, slikarstvo, crtež, instalacija i Marija Radosavljević, grafički dizajn, dizajn novih medija i dizajn nakita

U osmom izdanju podkasta, *Jelena Trajković Popivoda*, umetnica iz Kraljeva, na relaciji Niš-Beograd, kreira i stvara slike, crteže, objekte, instalacije...spaja tradicionalno sa novim, o njenoj ovogodišnjoj izložbi "Vortex", dosadašnjim ciklusima i *Marija Radosavljević* iz Niša, koja nas uvodi u priču o umetnosti dizajniranja i izrade nakita, o angažovanom i recikliranom nakitu, o nakitu kao instalaciji, zanatu, ali i o dizajnu novih medija i digitalnoj umetnosti.

powered by Sounder
Aktivističko udruženje “Stetoskop” realizuje projekat “Pravac Jug – jugoistok”, koji za cilj ima afirmisanje i kritičko razmatranje stvaralaštva u oblasti vizuelnih i multimedijalnih umetnosti iz južne i istočne Srbije, razvoj publike i jačanje kapaciteta umetnika, umetničkih grupa i organizacija iz ovog dela Srbije. Projekat je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja RS. U serijalu od 9 emisija, biće predstavljena vizuelna umetnička scena, u ovom delu Srbije.

Dragan Kocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bobby Blue Bland
Za 2 minuta

Ain't No Love in the Heart of the City

Bobby Blue Bland
Boa
Za 6 minuta

Milion

Boa
Detour
Za 8 minuta

Plesem Sama

Detour
Sandra
Za 12 minuta

Maria Magdalena

Sandra
Virgins
Za 16 minuta

Rich Girls

Virgins

City Smart Apartmani

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend