Slobodni mediji – oslobođeni građani

Sonja Šćekić: Bez ekonomski snažne žene nema ni pomaka

“Jako je važno da pre svega podstaknemo i motivišemo naše mlade devojke” kaže Sonja Šćekić, direktorka Sigurne kuće za žene i decu žrtve nasilja i objašnjava da je veoma važno predstaviti uspešne mlade devojke koje imaju svoje priče kako su došle do uspeha, koliko je tu bio važan rad, motivacija, želja, kao i cilj koji su zacrtale.

Prva dobitnica nagrade “Dr Miodrag Lazić“ i jedna od najboljih studentkinja Medicinskog fakulteta Jelena Milošević govoriće o svom snu da postane doktorka i kako ga je ostvarila, Iva Petrović će podeliti priču o tome koliko truda, rada i odricanja stoji iza  prvog mesta na svetskoj rang listi u tekvondou, Natalija Milićević će govoriti o izazovima pokretanja sopstvenog biznisa, Jovana Ilić o aktivizmu, a Mila Pužić dirigentkinja o izazovima u oblasti muzike i građenju karijere.

U drugom delu koferencije biti reči o ekonomskom osnaživanju žena i devojaka koje od velike važnosti za celokupno društvo. “Ono što je jako važno je da ćemo govoriti o ekonomskom osnaživanju devojaka i žena. Negde smatram da je jako važno govoriti o tome jer bez ekonomski snažne žene nema ni pomaka. Pre svega za svaku ženu i devojku je jako važno da dođu do neke sigurnosti, da pronađu i posao i između ostalog je to jedanod ključnih faktora prevencije nasilja prema ženama”, kaže Sćekić.

Ona dalje objašnjava da je od krucijalne važnosti i tema koja će biti obrađena na konferenciji, a tiče se partnerskih odnosa, te će publika moći da čuje i nauči kako izgledaju zdrava veza i brak.

“Veoma retko govorimo o tome kakve treba da budu uspešne partnerske veze, kvalitetan brak i uopšte jedan partnerski odnos. Mladi su ti koji će sutra da sklapaju brakove i oni su ti koji mogu da utiču na menjanju steperiotima i predrasuda prisutih u našem društvu, a koji se tiču  nasilja prema ženama. Zbog toga je važno da govorimo o tome kako da neguju svoje parnerske veze i šta je to bitno da bi one bile uspešne”, zaključuje sagovornica.

Projekat se realizuje je u okviru Programa malih medijskih grantova koji finansira Ambasada SAD, a administrira Media & Reform Centar Niš. Stavovi, mišljenja i zaključci izneseni u projektu nužno ne izražavaju stavove MRCN i Ambasade SAD već isključivo autora.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Elvis Costello, the Imposters
Pre 52 minuta

Magnificent Hurt

Elvis Costello, the Imposters
Abba
Pre 49 minuta

Just a Notion

Abba
Red Hot Chili Peppers
Pre 46 minuta

Dark Necessities

Red Hot Chili Peppers
Killers, K.D. Lang
Pre 41 minut

Lightning Fields (feat. K.D. Lang)

Killers, K.D. Lang
Wolf Alice
On Air!

Beautifully Unconventional

Wolf Alice

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend