TrgNI se

1000 dinara – pomoć studentima ili kupovina glasova?

Foto: Pixabay
Studenti koji uzimaju nove studentske kartice dobiće novčanu pomoć od 1000 dinara. Tim povodom, novinari naše redakcije sproveli su anketu među studentima i proverili njihove stavove. Dok se neki studenti raduju novčanoj pomoći od 1000 dinara, drugi smatraju da je to malo novca i da je u pitanju kupovina glasova.

Među mladima vladaju različiti stavovi kada su studentske kartice i pomoć od 1000 dinara u pitanju. Jedna mlada studentkinja još uvek nije podnela zahtev, ali planira da to uradi u skorije vreme. „Zbog popusta koje imam i dodatnih bonusa. Isplati mi se”, navodi ona kao svoj razlog za uzimanje studentske kartice.

Zna da studenti koji uzmu nove kartice dobijaju i 1000 dinara, što smatra lepim gestom. „Još jedan benefit da postanem korisnik. Mislim da je baš lepo jer studentima treba dodatni prihod. Teško je, pogotovo ljudi koji studiraju i rade. Baš lepo od države”, navodi ova studentkinja. Ipak, smatra da u odnosu na srednjoškolce dobijaju značajno manje novca. „Mislim da je trebalo malo više studentima da uplate”, navodi ona. Još uvek nije sigurna na šta će potrošiti svojih 1000 dinara.

Još jedna studentkinja je podnela zahtev, ali kaže da i sa indeksom ima dovoljno benefita. Zna da joj sleduje 1000 dinara, ali to nije bio njen razlog da uzme karticu. Nije sigurna da li je ovo kampanja pred izbore. „Da je kupovina glasova možda bi bilo i više”, njen je stav. Novac će podići iako još uvek ne zna na šta će ga potrošiti. „Ako sam ih dobila zašto ih ne bih podigla”, razmišlja ona.

Mladi student nije podneo zahtev jer, kako kaže, nije dovoljno informisan o studentskim karticama. „Mislim da nema dovoljno pogodnosti”, smatra on. Dodaje da ne zna za novčanu pomoć, ali da mu to ne bi promenilo mišljenje u vezi sa studentskom karticom.

Jedna studentkinja karticu uzima zbog stipendija koje će se preko njih uzimati. Za novčanu pomoć je saznala tek nakon što je podnela zahtev, ali to nije uticalo na njenu odluku. „Ovo vidim kao kupovinu glasova”, kaže ona. Ipak, to ne vidi kao motiv da izađe na izbore. Uzeće novac, ali ne zna šta će uraditi sa njim.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Nothing But Thieves
Za 2 minuta

Welcome to the Dcc

Nothing But Thieves
Imany
Za 5 minuta

Wonderful Life

Imany
Alesha Dixon
Za 9 minuta

Boy Does Nothing

Alesha Dixon
Buggles
Za 12 minuta

Video Killed the Radio Star

Buggles
Boy George And Culture Club
Za 15 minuta

Bow Down Mister (a Small Portion 2B Polite Mix)

Boy George And Culture Club

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend