Društvo TrgNI se

Ishrana studenata: „Najčešće se hranim kod kuće, to je mnogo jeftinije”

Foto: Pixabay
Novinari naše redakcije pitali su mlade gde se hrane tokom studija. Među mladima vladaju različiti odgovori. Dok se pojedini hrane kod kuće, drugi biraju da odlaze u menzu. Malo je onih koji se hrane napolju, jer, kako kažu, nije zdravo, a ni finansijski isplativo.

„S obzirom na to da sam iz Niša najčešće se hranim kod kuće”, započinje svoju priču jedna Nišlijka. Dodaje dajoj je bitna zdrava ishrana, zbog čega jede kod kuće. To gde će jesti zavisi od predavanja i drugih faktora, a do sada nikada nije jela u menzi. Za njene dnevne potrebe roditelji izdvajaju 1000 dinara. „Zavisi šta budem jela i šta imam kod kuće, navodi ona”. Ona nije jedina koja brine o ishrani. Buduća studentkinja takođe se hrani kod kuće, a navodi da je zdravlje glavni razlog. „Hranim se kod kuće, generalno radi zdravlja. Zdravi način ishrane mi je jako bitan”, ističe ona i dodaje da joj je bitno da samoj sebi sprema nešto zdravo.

Mladi student u Niš je došao radi studija, a troškovi oko doma i menze su, kako kaže, oko 100 evra mesečno. U menzu rado ide jer mu se hrana sviđa, ali i zbog finansija. „Hrana jeste dobra i svakako se isplati, ali je i dosta jeftinije nego kada bismo se hranili napolju”, navodi on. Dodaje da u domu nema mogućnosti za samostalnu pripremu jela, a da je ishrana napolju skupa. Njegovo mišljenje deli još jedan student, koji živi sa roditeljima i hrani se kod kuće. „Gledam kod kuće većinom da bude. Iskreno dosta je skuplje sada”, navodi on. Dodaje da još uvek nema karticu za menzu, ali planira da nabavi. „Iskreno, jeftinije je dosta nego da kupujem hranu ovako na ulici”, njegov je zaključak.

Jedna studentkinja stan i hranu deli sa sestrom. Dodaje da njih dve same spremaju svoju hranu. „Uspevamo zato što same spremamo. Nekad kupimo nešto, ali uglavnom same”, priča ova sagovornica. Dodaje da bi se hranila u menzi kada bi živela sama, ali da se sada ne hrani tako, jer deli hranu sa sestrom.

Ganja Nikolić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Nico Vinz
Za 1 minut

Am I Wrong

Nico Vinz
Olivia Newton John
Za 4 minuta

Physical

Olivia Newton John
Cris Cab
Za 8 minuta

Liar Liar

Cris Cab
Beats International feat. Lindy Layton
Za 11 minut

Dub Be Good to Me 90C

Beats International feat. Lindy Layton
Denis & Denis
Za 15 minuta

Ja Sam Lazljiva

Denis & Denis

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend