TrgNI se

Srbija protiv nasilja u Nišu: Da su izbori u Srbiji pokradeni znaju svi sem njenih građana, sledi međunarodna istraga

"Rezolucija Evropskog parlamenta koja je veoma važna jer će razotriti svu krađu izbora u Srbiji i imati duboke i daleke posledice po vladajući režim, ostala je nepoznanica za građane, jer se o tome ne govori u medijima sa nacionalnom frekvencijom", ističu predstavnici Srbije protiv nasilja. Zbog toga će ići od grada do grada, od mesta do mesta i razgovarati sa građanima o tome šta se dogodilo decembra meseca kada je prekrojena izborna volja naroda i deliti im prevedenu rezoluciju uz pojašnjenje da će biti sprovedena međunarodna istraga, i ukoliko se dokaže da je bilo krađe, tražiti odgovornost onih koji su do vlasti došli nelegalno.

Predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ koji su u Strazburu tražili usvajanje rezolucije o decembraskim izborima u Srbiji, razgovarali su sa Nišlijama o onome što se dogodilo decembra. Opozicija navodi da većina građana ili bar ona koja prati nezavisne medije nije ni znala da se krađa uopšte dogodila jer o tome nije bilo reči na Javnom-medijskom servisu koji umesto građanima služi režimu.

„Da su izbori u Srbiji pokradeni to zna i Aleksandar Vučić i Ana Brnabić i Siniša Mali, to zna svaki član Vlade Republike Srbije, svaki nelegitinmo i nelegalno izabran poslanik Srpske napredne stranke. O tome su izvestili mediji u Japanu, Švajcarskoj, Novom Zelandu, u dalekim prijateljskim zemljama Argentini, Brazilu, ali Javni medijski servis o tome nije izveštavao“, kazao je narodni poslanik Srđan Milivojević.

Narodni poslanik Nebojša Zelenović ističe da ovo jedan od načina da se predstavnici opozicije sretnu uživo sa građanima i da im objasne šta se dogodilo decembra meseca, jer kako kaže, većina živi u mraku.

„Ovo je dobra prilika da podelimo  evropsku rezoluciju prevedenu sa svim najznačajnim izvodima i pokušamo da dođemo do svih ovih građana koji žive u mraku. Da pokušamo da im objasnimo da ovako više ne ide, da pokušamo da objasnimo da je ova vlast zloupotrebila  izbornu volju, prekrojila birački spisak, menjala prebivališta građanima, aktivirala mrtve, gasila žive samo da bi ostvarila pobedu na izborima“, kazao je Zelenović.

Rezolucija Evropskog parlamenta nije usmerena protiv građana Srbije, već protiv onih koji su pokrali izbore, navodi opozicija.

„U rezoluciji Evrospkog parlamenta jasno piše da izbori u Srbiji nisu bili regularni. Takođe u rezoluciji jasno piše da zemlja, kandidat za članstvo u Evropskoj Uniji ne može da ima ovakvo stanje medija. U rezoluciji se takođe traži odgovornost onih koji su pokrali izbore ukoliko se to dokaže međunarodnom istragom koja bi trebalo da se sprovede, budući da institucije u Srbiji ne postoje“, navodi narodna poslanica iz Niša Jelena Milošević.

Opozicija očekuje da se nakon temeljne međunarodne istrage izbori ponove, što će poručuju, biti jasna poruka da se sa izbornom voljom naroda ne sme igrati.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Igor Vince feat. Hornsman Coyote & Brain Holidays
Za 3 minuta

Vreme Je

Igor Vince feat. Hornsman Coyote & Brain Holidays
Leo Martin (Laura 2000 Remix)
Za 7 minuta

Ima Vremena

Leo Martin (Laura 2000 Remix)
Black Eyed Peas Ft. Sergio Mendes
Za 11 minut

Mas Que Nada

Black Eyed Peas Ft. Sergio Mendes
Bob Marley
Za 15 minuta

Get Up Stand Up

Bob Marley
Nothing But Thieves
Za 18 minuta

Overcome

Nothing But Thieves

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend