TrgNI se

Srednjoškolci organizovali praznični bazar, prihod od prodaje namenjen Dečjoj klinici

Foto: Marija Milojković Veljković
U želji da obraduju mališane koji praznike provode u bolnici, ali istovremeno podstaknu i druge mlade na slične akcije u svojoj zajednici, učenici ETŠ "Mija Stanimirović" organizovali su humanitarni bazar u prostorijama škole. Prodaja prazničnih ukrasa i dekoracije koje su napravili traje do petka, a sav prihod je namenjen Dečjoj klinici.
Foto: Marija Milojković Veljković

Humani srednjoškolci organizovali su još jednu u nizu akcija, a ovoga puta će obradovati mališane koji praznike provode u bolnici. Izbor, kažu, nije bio nimalo lak, jer ima mnogo onih kojima je pomoć potrebna, ali je cilj njihove akcije da podstaknu svoje drugare iz drugih škola, da krenu njihovim stopama i sami pomognu nekome.

„Učenički parlament je dosao na ideju da se organizuje humanitarna akcija, a sav prihod da se usmeri deci koja će novogodišnje praznike dočekati na Dečijoj klinici“, objašnjava Jana Kostić, učenica četvrtog razreda koja i sama često učestvuje na humanitranim akcijama.

Jana, koja pored toga što je aktivna u svojoj zajednici i sama umetnički nastrojena, ističe da je vrednost svakog dara mnogo veća kada se daje od srca, pogotovo kada se neko  potrudi da ga napravi sopstvenim rukama, jer je taj ukras poseban, jedinstven i naparavljen sa mnogo ljubavi.

Foto: Marija Milojković Veljković

Njena drugarica Helena Stojmenov dodaje da su bili vredni i napravili mnogo praznične dekoracije.  „Imali smo dve novogodišnje radionice na kojima su nastavnice i učenici zajedno pravili novogodišnje dekoracije i ukrase i sve je namenjeno humanitarnoj prodaji“.

U pomoć su pritekli i drugi učenici koji su kombinujući znanje iz informatike i umetnost svorili nešto jedinstveno. Učenici trećeg razreda, Dušan Marjanovic i Lana Jovanović došli su na ideju da znanje koje su stekli na sekciji za 3d modelovanje primene za pomoć deci i priključili se radionicama i humanitarnoj prodaji.

Rukotvorine vrednih đaka roditelji, nastavnici, drugari, ali i Nišlije mogu pazariti do petka, a sav nova koji se sakupi namenjen je za Dečju kliniku. Cene nisu odredili, već su sugrađanima ostavili da to učine sami u skladu sa svojim mogućnostima, uz molbu da u kutiju ostave minimum 50 dinara i odaberu ukras.

Jelena Jocić

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Zemlja Gruva!
Za 0 minuta

Krugovi

Zemlja Gruva!
Savage
Za 3 minuta

Dont Cry Tonight

Savage
Happy Mondays
Za 6 minuta

Step on

Happy Mondays
Lp
Za 11 minut

One Like You

Lp
Fall Out Boy
Za 14 minuta

So Much For Stardust

Fall Out Boy

Amber Alert

City Smart Club

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend