Promo

Ekskurzija kroz Sunčev sistem

Astronomsko društvo Alfa organizuje seriju predavanja pod nazivom "Ekskurzija kroz Sunčev sistem". Ukupno 11 predavanja održavaće se onlajn svakog četvrtka od 17. decembra do 11. marta.

“Kroz niz tematskih predavanja imaćete priliku da se upoznate sa Sunčevim sistemom, Suncem, Zemljom i ostalim planetama, kao i svim drugim malim telima koja kruže oko naše zvezde”, obećavaju organizatori.

Predavanja će trajati od 60 do 90 minuta, a zbog epidemiološke situacije moći će da se prate preko jutjub kanala Astronomskog društva Alfa, kao i kao i sajtu Društva i sajtu Svet nauke. Tokom predavanja posetioci će moći da postavljaju pitanja.

Prvo predavanje „Lična karta Sunčevog sistema“ biće održano u četvrtak, 17. decembra, od 19 sati. Predavač će biti prof. dr Dragan Gajić. Na ovom predavanju biće reči o nastanku Sunčevog sistema, njegovom položaju u galaksiji, dimenzijama, (astro)fizičkim karakteristikama, kao i novostima iz Sunčevog sistema.

Ova serija predavanja se organizuje u sklopu projekta “Malim koracima ka astronomiji” uz podršku Centra za promociju nauke, a u saradnji sa Departmanom za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta. Više informacija o programu predavanja možete videti ovde.

CITY SMART

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Trenutno na radiju

Bobby Womack
Za 0 minuta

All Along the Watchtower

Bobby Womack
Whitney Houston
Za 3 minuta

Greatest Love

Whitney Houston
Noora Noor
Za 8 minuta

Forget What I Said

Noora Noor
Randy Crawford
Za 11 minut

Purple Rain

Randy Crawford
Everything But the Girl
Za 15 minuta

Missing

Everything But the Girl

Vremenska prognoza

NIŠ
Send this to a friend